Hundra hus 2013: Pärlgatan 2

Igår morse när jag var på väg till Friskis & Svettis för det långa spinningpasset passerade jag det här huset och plockade upp min iPhone och tog några bilder. Jag brukar ju passera det eftersom jag går på spinning åtminstone två gånger i veckan, men just igår strålade solen så vackert bakom huset att jag inte kunde låta bli att fotografera det.

När jag gick i skolan passerade jag på den här gatan dagligen och då såg huset betydligt fräschare ut. Om jag minns rätt låg slakteriets kontorslokaler här och lukten på gatan var ibland väldigt otäck. Snabbt cyklade jag då förbi. Nu ligger huset på en tomt där Stena har sin återvinningscentral, det som vi förr benämnde skrot. Innanför murarna ser man emellanåt skrotdelarna sticka upp. Varför huset här står kvar vet jag inte men så länge det gör det fotograferar jag det lite då och då.

Pärlgatan 2 Pärlgatan 2 rakt framifrån

Hus 18 i Hundra hus 2013 och inlägg 41 i #blogg100.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

13 Responses to Hundra hus 2013: Pärlgatan 2

 1. fotobrus.se säger:

  Fint gammalt hus, som gör sig bra som blivande ruckel.

 2. Lotta säger:

  Synd när så fina hus bara får stå att förfalla. Nu är det nog försent att göra något 🙁

 3. CG säger:

  Oj, åter ett hus och en miljö som snart är utraderad. Jättefina bilder båda två och dessutom med telefonens kamera som är en räddning i många lägen.Minns också den otäcka doften för att inte tala om när man var tvungen att gå på studiebesök. Det bjöds på kokt korv efter visningen men jag avstod.

  • Susanne säger:

   Studiebesök på slakteriet var jag aldrig med om vad jag minns. Ja, jag antar att jag skulle minnas det om jag varit där, just p.g.a. lukten.

 4. Tjusig himmel. Kameran måste alltid vara med helt enkelt 🙂

 5. Jahhollis säger:

  Nu vete &%@! vad som hände. Jag var utloggad från Disqus och när jag loggade in försvann kommentaren. Jag skrev: Visst är ljuset fint, men nog ser även detta ut som ett spökhus. Antingen har ni många sådana i Eslöv eller så är du bra på att hitta och fota dom. Min salig far, bortgången sedan länge, slutade sin yrkeskarriär som föreståndare för Stena skrot/återvinning i Oskarshamn.

  • Susanne säger:

   Ajdå, du är inte vän med kommentarsfunktionen riktigt, tror jag.

   Hehe, det finns väl gamla ruckel lite här och var i världen och inte bara i Eslöv. Jag gillar ju att fotografera dem så de syns ofta här, men minst lika många nya hus tror jag att jag hunnit med att visa. Åtminstone både Eslövshallen och Karlsobadet.

 6. Anki säger:

  Riktigt läckert . åtminstone som fotoobjekt… synd att det har fått förfalla så. Det måste ha varit ett riktigt stiligt hus en gång i tiden 🙂

  • Susanne säger:

   Jag borde minnas det som stiligt, men gör det faktiskt inte. Det var kanske lukten av slakteri som förtog synen. 🙂

 7. Mona säger:

  Ett urläckert fotoobjekt! Älskar gamla förfallna byggnader!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.