Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Västerlånggatan 4

Tyvärr vet jag inte så mycket om det här huset, men jag har personliga minnen från det. När jag var fem år gammal var jag dagbarn i en familj som bodde någon våning upp. Jag minns rum som hade högt i tak och dagmamman som var ganska snäll. Där fanns också en flicka som var betydligt äldre än jag och som ibland fick ta hand om mig. Andra minnen som dyker upp är att jag äter godisägg till påsk. De där ganska stora, i olika färger utanpå och som är vita inuti. Jag blev sjuk och kräktes upp dem. En annan dag kom bekanta till familjen och hälsade på. De hade med sig en pojke som var ett år äldre än jag. Han berättade att han hade lärt sig läsa och jag var full av beundran. Bara några veckor därefter hade jag knäckt läskoden och var mycket stolt och tänkte att jag skulle berätta det för pojken jag träffat. Varje dag gick jag där och väntade på att han skulle dyka upp igen, men han kom aldrig och så flyttade vi två systrar till en annan dagmamma och jag fick aldrig tala om för honom att jag också hade lärt mig läsa.

Rött tegelhus på Västerlånggatan 4

Huset har stått tomt i många år, men jag såg när jag gick förbi i förra veckan att det nu är bebott.

Hus 17 i Hundra hus 2013 och inlägg 39 i #blogg100.