Kanske var du en av dem som undrade över den stora skulpturen jag endast visade delar av i förra veckans fönstertemapresentation? Skulpturen föreställer Ikaros när han fallit ner efter att ha flugit alltför nära solen med de vingar hans far Daidalos hade satt ihop med vax. Den grekiska myten läste jag som liten och minns hur förskräckligt tragisk jag tyckte den var. Tänk, först lyckades Ikaros och Daidalos fly och sedan dog Ikaros bara för att han blev så upprymd av att få flyga.

Även om Tempeldalen utanför Agrigento på Sicilien är en antik plats från den tid då det grekiska imperiet var stort, så är inte skulpturen gammal. En polsk skulptör, Igor Mitoraj, gjorde bl.a. den här stora bronsskulpturen 2011 och nu ligger Ikaros där nedanför Concordias tempel, efter att ha fallit ner från sin flygfärd.

Ikaros nedanför Concordias tempel

Inlägg 49 i #blogg100.