Bilder från Eslöv och övriga världen

Papa Francesco

Den vita röken kom till sist och för första gången i Vatikanens historia får en latinamerikan beträda påvestolen: Jorge Mario Bergoglio, jesuiten från Córdoba i Argentina, en stor nyhet i italiensk media där t.ex. Corriere della Seras första sida just nu toppas av flera artiklar om den nyvalde påven som tar sig namnet Francesco. En artikel tar t.ex. upp Diego Maradonas stolthet över valet.

Inte är jag katolik och inte ens troende utan betraktar mig som ateist, men jag vet hur stor betydelse det här valet får för alla italienare och nu också för den latinamerikanska kontinenten. Katolicismen är utbredd och det påven säger har betydelse för många människor i Latinamerika, kanske speciellt i Centralamerika.

Dagens bild tog jag i Rom sommaren 2009 då jag besökte min äldste son som gjorde praktik på hotell ett par veckor. Vi strövade runt på många platser i värmen och många foton blev det.

Petruskatedralen i kvällssolen

På andra sidan kupolen på Petruskatedralen stod den nyvalde påven för en stund sedan.

Något som berörde många idag, och förstås även mig, var den artikel som Jonas Hassen Khemiri fick publicerad i Dagens Nyheter. Ett brev riktat till Beatrice Ask, apropå REVA som orsakat så många protester. Har du inte redan läst artikeln, gör det. Han sätter ord på mycket som även mina pojkar råkat ut för – om än inte i den grad som Jonas beskriver.

Inlägg 50 i #blogg100.