Fototriss: Gissa temat

Inspirerad av Karlbergs Kök, en blogg jag hittat via mitt deltagande i #blogg100 (egentligen var det en annan #blogg100-bloggare som tipsade: Kristina på Tomatsallad), letade jag upp några bilder från slutet av augusti förra året då jag klippte ner den basilika jag haft på min inglasade balkong hela sommaren. De passar bra till Helenas fototriss. Jag undrar om du kan gissa vad det är jag gör i ordning. Sista bilden ser kanske inte så aptitlig ut, men jag lovar, det är jättegott med den där så vanliga italienmaten.

Ingredienser: olivolja, basilikablad, pecorino romano, vitlök och pinjenötter Ingredienser: olivolja, basilikablad, pecorino romano, vitlök och pinjenötter Den gröna blandningen är klar

Inlägg 76 i #blogg100.

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

22 Responses to Fototriss: Gissa temat

 1. Pumita säger:

  Mmm, så underbart gott! Jag vet vad jag ska äta idag. 😉 Men det blir tyvärr inte hemmagjord pesto.
  Nu är halva bordet dyngsurt av snålvatten… och det är ditt fel! 😉

 2. Du gör en härlig pesto! Ser såå aptitligt ut med dina utsökta bilder!

 3. Anki säger:

  Mmmm… pesto, som är såå gott! Och förstås så ska den vara hemmagjord!

 4. Jah Hollis säger:

  Det gröna gegget i sista bilden ser helt OK ut för min del, eftersom jag vet att det vankas pesto. Fyndig triss. Pesto smakade jag första gången i Lund (många år sedan) hos en gammal tjejbekant som hade snappat upp att denna italienska specialitet fanns att köpa färdig i en butik där.

 5. Freja säger:

  Pesto, smaskens!

 6. Catharina säger:

  Åh! Vad enormt sugen jag blev på pesto. Har dock aldrig provat att göra den själv. Vill du får du gärna dela med dig av receptet!

 7. Agneta säger:

  Fina bilder! Mmm…gott med pesto!!

 8. rajson säger:

  Grön gröt?
  Pesto är GÖTT och ganska enkelt att röra ihop. I vår måste jag göra en variant med Ramslök istället för Basilika. Kul variant till grillat!
  Snygg triss!

 9. Pialotta säger:

  hemmagjord Pesto är så himla gott … gör det själv gärna 🙂 Vilka fina matbilder 🙂

 10. Åke säger:

  Helfestliga bilder 🙂 Som gör att man måste kanske provsmaka igen… Jag är inte riktigt kompatibel med basilikan 😉

 11. Å tackar för omnämnande och länk! Vad skoj det är att ni som är mina favoriter också har börjat läsa varandra. Och jag måste säga att din pesto ser precis hur god ut som helst! Jag blir riktigt hungrig.

  • Susanne säger:

   Hehe, ja, det är väl så att rekommenderar någon en annan bloggare och man litar på den förstes omdöme så är det lätt att tycka ungefär samma sak. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.