Hundra hus 2013: Brandgatan

När båda mina pojkar ännu bodde hos mig var det i det här huset mitt emot brandstationen. Vi hade en stor lägenhet på nästan hundra kvadratmeter där golvet lutade och vi fick stötta upp möbler och garderober med kilar. Huset byggdes på 1920-talet och har därefter renoverats mer än en gång men ännu finns gamla kakelugnar kvar i de flesta lägenheterna, dock inte i den vi hade. Ägare är det kommunala bostadsbolaget som hyr ut lägenheterna. Tillsammans med huset mitt över delar man på en innergård med lekredskap och rabatter. Varje höst hade vi en gemensam kräftskiva på gården och vi grillade ofta tillsammans på sommarkvällarna. Mina pojkar och alla andra barn ordnade oftast barnkalas på gården och jag minns särskilt en piñata min yngste son hade vid en födelsedag. Vi grannar inhandlade också en pool som användes flitigt på somrarna.

Huset på Brandgatan

Hus 25 i Hundra hus 2013 och inlägg 81 i #blogg100.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Hundra hus 2013: Brandgatan

  1. Jah Hollis säger:

    Det låter ju som ett trevligt ställe, trots det lutande golvet. 🙂 Jag bodde ett tag i något liknande i Oskarshamn; tre hyreshus som kommunen hyrde ut lägenheter i billigt. Det hade varit gamla varvsarbetarehus där bland annat min morfar och mormor bott med en herrans massa ungar (ja bland andra min mamma då). När jag bodde där var det mer ungdomar som hyrde och det var rätt mycket festande och gemenskap (som inte alltid uppskattades helt av äldre hyresgäster).

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.