Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Emporia

I mitten på april var jag i Malmö i jobbet. Eftermiddagen tillbringade jag på Emporia, det otroligt läckra byggnadsverket Gert Wingårdh ritat. Den här dagen besökte jag inte köpcentrat utan fick i stället komma högt upp och passade på att ta några inifrån-bilder ut mot Hyllie stationsplats. Emporia stod färdigt i höstas med mängder av nya butiker som aldrig setts tidigare i Sverige. Byggnaden har jag visat förut i olika bilder. Den här typen av modern arkitektur med oregelbundna former gillar jag verkligen.

Emporias entré med några ungdomar

Glada ungdomar på väg ut från Emporia. De ser dock inte ut att ha shoppat loss.

Från emporia mot stationsbyggnaden i Hyllie

Det runda taket täcker stationsbyggnaden i Hyllie.

Från emporia mot stationsplats Hyllie

Till vänster syns Malmö Arena där det snart ska samlas mängder av musikartister.

En gång högt upp i emporia

På den här gången balanserade jag, men var inte orolig.
Det finns glas mellan balkarna.

Hus 30 i Hundra hus 2013 och inlägg 97 i #blogg100.