Hundra hus 2013: Emporia

I mitten på april var jag i Malmö i jobbet. Eftermiddagen tillbringade jag på Emporia, det otroligt läckra byggnadsverket Gert Wingårdh ritat. Den här dagen besökte jag inte köpcentrat utan fick i stället komma högt upp och passade på att ta några inifrån-bilder ut mot Hyllie stationsplats. Emporia stod färdigt i höstas med mängder av nya butiker som aldrig setts tidigare i Sverige. Byggnaden har jag visat förut i olika bilder. Den här typen av modern arkitektur med oregelbundna former gillar jag verkligen.

Emporias entré med några ungdomar

Glada ungdomar på väg ut från Emporia. De ser dock inte ut att ha shoppat loss.

Från emporia mot stationsbyggnaden i Hyllie

Det runda taket täcker stationsbyggnaden i Hyllie.

Från emporia mot stationsplats Hyllie

Till vänster syns Malmö Arena där det snart ska samlas mängder av musikartister.

En gång högt upp i emporia

På den här gången balanserade jag, men var inte orolig.
Det finns glas mellan balkarna.

Hus 30 i Hundra hus 2013 och inlägg 97 i #blogg100.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

10 Responses to Hundra hus 2013: Emporia

 1. Jah Hollis säger:

  Jag har faktiskt inte varit på Emporia än, fast jag någon gång tänkt mig åka och kolla Applebutiken. Vad jag förstår har det blivit ett ställe där många yngre hänger på fiken, men tydligen inte handlar så mycket. Själv tycker jag det ligger så avsides. Fast Malmö arena har jag ju besökt ett antal gånger.

  • Susanne säger:

   Hehe, jag antar att du föredrar Entré om du nu besöker något köpcentrum. 🙂

   Själv har jag hunnit besöka Apple Store på Emporia två gånger redan för att bl.a. fingra på en MacBook. Entré har jag däremot aldrig besökt.

   • Jah Hollis säger:

    Entré ligger ju på gångavstånd hemifrån, men har väl inte på långa vägar det utbud som Emporia har. Fast egentligen är det väl bara Systembolaget och någon annan enstaka butik som jag använder mig av i Entré. Men det finns många fotoobjekt där. 🙂

 2. Eva säger:

  och jag som inte förstod varför mina vänner vill åka till detta shoppingparadis. Jag trodde att det var ett i raden av alla liknande ställen. Kan man ta tåget dit?
  Verkar vara ett intressant byggnadsverk.

  • Susanne säger:

   Absolut att man kan ta tåget dit. Stationen du ser i den andra bilden är Hyllie. Själv åker jag nog mest dit för annat än shopping, t.ex. fotografering. 🙂

 3. Eva säger:

  Ja det gör ju det hela lite enklare, men får man fotografera där inne? Ofta är ju det förbjudet i affärer,

  • Susanne säger:

   Det sitter tydligen skyltar med överkryssade kameror vid ingångarna, men jag har aldrig blivit stoppad med min stora systemkamera trots att jag stått nära vakterna. Jag skulle tro att det också är svårt att stoppa alla mobilkameror. Många tar bilder där inne. Om du åker dit så missa absolut inte att gå upp på taket.

 4. Wow vad läckert. Helt missat detta ställe, både att det blivit byggt och att du visat foton på det. Superläckert.

  • Susanne säger:

   Jo, visst är det? Roligt med arkitektur som inte är så fyrkantig och i stället ser mer ”levande” ut med runda, mjuka former.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.