Hundra hus 2013: Kronborgs slott

När man står vid strandpromenaden i Helsingborg kan man se över till Kronborgs slott i Helsingør. Det gjorde jag i lördags och fångade den här bilden av Hamlets slott som är uppsatt på UNESCO:s världsarvslista. 1585 lät den danske kungen Fredrik II bygga ut en gammal fästning till att bli slottet Kronborg. Hamlets slott kallas det för att William Shakespeare lät handlingen i Hamlet utspela sig här.

Jag har visat bilder härifrån tidigare. Förresten, ser du kanonerna som står uppställda där för att försvara Danmark mot de anfallande svenskarna?

Kronborgs slott med den danska flaggan hissad

Hus 27 i Hundra hus 2013 och inlägg 92 i #blogg100.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Hundra hus 2013: Kronborgs slott

 1. Della säger:

  Dit ska jag om ett litet tag. 🙂

 2. Jah Hollis säger:

  Den synen har jag sett många gånger, från diverse båtar mellan Helsingborg och Helsingör. Jag har gått förbi på närmare håll också, men kan inte minnas att jag varit innanför slottsmurarna. Bob Dylan passade på att göra ett studiebesök där när han var på turné i Europa 1966:
  http://soniceditions.com/image/bob-dylan-at-kronborg-castle

  • Susanne säger:

   Jo, har för mig att du skrivit något om det tidigare, alltså att Bob Dylan varit där. Eller så har jag läst det någon annanstans.

 3. Väldigt läcker bild!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.