Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Regionhuset i Malmö

Idag har jag varit på utflykt med jobbet igen och besökt Jah Hollis’ Malmö. Jag började med att ta en promenad från Centralstationen, dit jag anlänt med tåg från Eslöv, mot Dockplatsen i Västra hamnen där jag klev in i Region Skånes stora och vackra byggnad som invigdes hösten 2010. Byggnaden fick år 2011 ta emot Malmö Stadsbyggnadspris.

Entrén till Region Skånes byggnad.

Här gick jag in strax före klockan nio i morse. Dimman låg över Malmö som ett tjockt täcke.

Den stora entréhallen.

I entréhallen öppnar sig stora fönster där ljuset släpps in på alla våningar. Hissarna går mellan fönstren.

Utsikt ner i entréhallen från ett högre våningsplan.

Efter min sammankomst fick jag en liten guidning i byggnaden och åkte hiss upp för att ta några foton ner mot entréhallen.

Entrén vid lunchtid.

Vid lunchtid lämnade jag Region Skåne i strålande sol. Och dimman hade lättat så jag såg vilken annan berömd byggnad som finns i grannskapet.

Hus 26 i Hundra hus 2013 och inlägg 84 i #blogg100.