Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Västra Sallerups prästgård

För någon vecka sedan gick jag backen upp mot Västra Sallerups kyrka dit jag gått så många gånger tidigare. Den här gången fotograferade jag den gamla prästgården vilket jag i och för sig också gjort tidigare men då från andra sidan och i full grönska. Nu blir det i stället en vårvinterbild  där trädens kala grenar ännu inte knoppats. Fast det gör de nog precis när som helst.

Västra Sallerups prästgård byggdes 1868 och eftersom prästen sedan lång tid tillbaka flyttat ut, används den idag som samlingslokal och man kan om man vill även hyra den. Jag ser att Svenska kyrkan faktiskt använt min sommarbild när de presenterar prästgården. Men det är helt i sin ordning eftersom bilden finns på Wikipedia Commons, fri att använda för vem som helst under förutsättningen att jag anges som fotograf.

Västra Sallerups prästgård

Själva kyrkan som du ser till höger i bilden, är från 1100-talet.

Hus 28 i Hundra hus 2013 och inlägg 95 i #blogg100.