Sicilianska kaktusfikon

I halsen är jag nu så irriterad att jag tror någon har stoppat i mig några kaktusfikon med taggar och allt. Hostar och hostar men de kommer inte upp de där taggarna.

De här kaktusfikonen däremot, hittade jag och yngste sonen på Sicilien förra sommaren och de sitter alltså inte i min hals.

Kaktusfikon på kaktusblad

Mängder av kaktusfikon i Tempeldalen i Agrigento.

Kaktusfikon i försäljningsvagn

Utsikt från hotellfönstret i Palermo.

Inlägg 71 i #blogg100.

Publicerat i Italien och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

8 Responses to Sicilianska kaktusfikon

 1. Kaktusfikon i halsen låter verkligen inget vidare. Kaktusar har jag stor respekt för.

 2. Anita - Malta säger:

  Känner mig lite hemma här när jag ser dina fina bilder. Kunde lika gärna vara från här 🙂 Kaktusfrukten är god men dess elefantöronlikande blad, oj så vassa 😉

  • Susanne säger:

   Jo, det kan jag tänka mig att det kryllar av dem på Malta också. Det ligger ju inte så långt från Sicilien och t.o.m. ännu längre söderut med än hetare klimat.

 3. Leena säger:

  Jag känner igen dessa kaktusfikon också. Är lite nyfiken på hur man äter dem. Råa eller tillagade?
  Och känner igen känslan i halsen också, ingen vidare att ha kaktusfikon i halsen! Man vill gärna äta knäckebröd som tar med sig det stickiga men det hjälper inte … Hoppas du mår bättre nu!

  • Susanne säger:

   Jo, febern verkar ha dämpat sig åtminstone även om hostan sitter i. Taggarna kommer inte upp ju. 😉

   Har faktiskt ätit kaktusfikon bara en enda gång och det var i Mexiko 1985 så jag minns väldigt dåligt hur man äter dem. Anita på Malta vet säkert. Jag minns i alla fall att de smakade gott och läskade väldigt i den fuktiga värmen vid pyramiderna i Teotihuacán utanför Mexico City.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.