Tulpanljus

Kom hem från jobbet hyfsat tidigt idag och såg hur solen lyste allt vad den orkade på min tulpanbukett på köksbordet. Det fullkomligt gnistrade om dem. Jag plockade fram kameran som jag knappt har rört de senaste veckorna, bytte till makroobjektivet och började fokusera på tulpanerna. Tyvärr hann solen sjunka så lågt att strålarna inte längre nådde fram till mina tulpaner så jag missade det där riktigt vackra blänket. Men ljuset var kvar. De sista bilderna tog jag med kameraobjektivet ner bland bladen.

Gulorange tulpan Gröna tulpanblad

Inlägg 77 i #blogg100.

Publicerat i Blommor och blad och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

14 Responses to Tulpanljus

 1. Göran säger:

  Otroligt snyggt ljus och detaljer/skärpedjup. Älskar´t!

 2. Pumita säger:

  Härliga färger som piggar upp! 🙂

 3. Jah Hollis säger:

  Tycker att resultatet är gott nog, minst sagt. Du tog tillfället och lyckades väldigt bra med det. Vackert!

 4. Della säger:

  Snyggt! Det där är verkligen att fånga ljuset.

 5. Anki säger:

  Riktigt härligt… fantastiskt ljus!

 6. Inger Aspåker säger:

  Jisses så snygga! Många foton på tulpaner har det varit i år. De här var helt underbara. Vilken förmåga du har!

 7. Supersnygga bilder! Jag har suttit i fem dagar i sträck och jobbat bredvid en fantastisk tulpanbukett och varje dag när jag satt mig bredvid den så har jag tänkt ”jag måste plocka fram macrot”. Tror du att jag har fotograferat något? Nej.

  • Susanne säger:

   Men det är ju inte för sent ännu, eller hur? Fram med makroobjektivet nu, vettja. Även vissnade tulpaner är vackra att fotografera. 😉

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.