Bilder från Eslöv och övriga världen

Fönsterfotograf fem och Veckans fönstertema: Arrangerat

Birgitta Rudenius

En fönsterfotograf som varit med länge är Birgitta. Den 9 mars 2009 presenterade hon sitt allra första fönster, på den tiden då Veckans fönster ännu inte hade fått teman. Det var nummer 23 i ordningen och sex veckor därefter presenterades det allra första temafönstret, som var kyrkligt.

Birgitta är den första fönsterfotografen jag presenterar som står med hela sitt namn, även om hon från början kallade sig FotoCHIP. Nu har hon gjort som jag, dvs. slängt anonymitetsmanteln och bloggar alltså med sitt riktiga namn, Birgitta Rudenius.

Jag har lite svårt att hålla reda på var Birgitta befinner sig, för än är hon i Båstad, än i Lund och rätt som det är ger hon sig iväg till Budapest. Fast tänker jag efter så är det nog länge sedan hon presenterade något från Båstad och det blir mest bilder från Lund respektive Budapest. Bilderna från Lund kan jag oftast se var de är tagna och det har varit t.ex. Lunds universitet, Stadsbiblioteket eller något annat känt motiv. Är det bilder från Budapest blir det dock svårare, för där har jag aldrig varit. De verkar i alla fall ha många fina miljöer med pampiga byggnader om än slitna, något Birgitta gillar att fotografera.

Förutom att Birgitta förflyttar sig mellan olika platser rent kroppsligt, har hon även flyttat runt en hel del på olika webbadresser, men verkar nu ha stannat upp på två bloggar: en i Lund och en i Budapest – förstås. På de bloggarna har hon ännu fler sidor hon är ansvarig för, men jag har inte kollat in alla. Ja, jag vågar nog påstå att Birgitta är en ganska rörlig person som jämt har något nytt på gång.

Motiven på Birgittas bilder är oftast från stadsmiljöer med många byggnader och arkitektur. Och förstås många fönster. Ofta ur en lite finurlig vinkel. Även svartvita gatufoton ser ut att gillas skarpt och jag rekommenderar ett besök på den sida hon har samlat dessa bilder på.

Jag minns också en händelse för flera år sedan då Birgitta blev förföljd av någon otäck person som skrev kommentarer i hennes namn. Det var inte alls trevligt och jag fick också besök av den personen, men lyckades registrera ip-numret som Birgitta sedan fick. Vad jag vet har det ordnat upp sig och det är skönt, för sådana typer kan inte vara roligt att ha efter sig.

Veckans fönstertema: Arrangerat

Birgitta har valt veckans fönstertema som jag presenterar med en bild från Eslöv, där jag hittade en plantering där blommorna arrangerats i fina rader bland diverse fester som ska arrangeras.

Blommor i rader och två skyltar med texten Student respektive Bröllop

Den här veckan är jag ute på vift igen och har inte möjlighet att kommentera alla bidrag, så då får ni härja fritt i kommentarsfälten hos varandra.