Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Anderssons gatukök

På Föreningstorget brukar vår- respektive höstmarknaden hålla till med nöjesfält och marknadsknallar. Det är annars ett ganska öde torg, precis som torg brukar vara om de inte används till marknader eller något annat. Nu har man i alla fall skissat på ett planprogram med bostäder och centrumverksamhet på torget. Marknaderna är tänkta att finnas kvar och redan nästa helg är det dags för vårmarknaden så då fylls det tomma torget av diverse aktiviteter.

När jag var i tonåren fanns här en korvkiosk vid namn Anderssons, men då låg den i det sydöstra hörnet av torget. Nu ligger byggnaden i det nordvästra hörnet. När jag någon gång köpte en grillad korv blev det oftast hos Korva-Helge som låg på Repslagaregatan, men det hände att vi gick till Anderssons också, som bara låg två kvarter längre bort. Det var alltid lite pinsamt att gå till Andersson för han kunde inte prata ordentligt, antagligen p.g.a. någon sjukdom som gjorde att han pratade med en väldigt entonig och svårförståelig röst.

Det öde Föreningstorget med en cyklist och Anderssons  gatukök till höger.

Visst ser torget ganska öde ut, trots att det är lördagskommers i stan?

Anderssons gatukök är rosa och vitt

En liten rosa och vit gräddbakelse kanske skulle smaka?

Hus 35 i Hundra hus 2013