Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Dansrotundan

Visst kan man kalla den här byggnaden för ett hus? Dansrotundan i Trollsjön fylldes i onsdags av Eslövs socialdemokrater som tågat dit från ett av stans torg. Jag passade på att fotografera när de kom fram.

När jag var liten stod dansrotundan på annan plats, i Skytteskogen, och det var alltid lika kul att springa in i mitten och höra ljudet förstärkas i taket. Efter att den gamla Sjöhusgården brann ner i en anlagd brand 2002, flyttades rotundan till dess plats och invigdes den 6 juni 2005. På somrarna anordnas olika aktiviteter här och nationaldagsfirandet har sedan invigningen firats bl.a. i dansrotundan. Strax intill finns ett kafé med stans godaste våfflor. Följaktligen kallas kaféet för Våfflan. Dansrotundan har jag visat förut, både utifrån och inifrån, men den tål att visas igen.

Människor på bänkar vid dansrotundan

Hus 31 i Hundra hus 2013

Ännu en Malmöbo har anslutit sig till Hundra hus 2013: Steffanie. Välkommen!