Hundra hus 2013: Karidal

Även det här huset var nytt för mig när jag återvände till Eslöv efter nästan tjugo års frånvaro. Karidal, som stod klart 1982, är ett seniorboende och aktivitetshus för äldre. Det är ebo, det kommunala bostadsbolaget som äger byggnaderna men kommunen driver aktivitetshuset. Förut fanns också en restaurang dit de äldre kunde gå för att äta, men den är nu stängd p.g.a. för få gäster och endast ett café finns tillgängligt. Man kan som privatperson hyra lokalerna och det gjorde en väninna till min mamma när hon skulle fira sin sjuttiofemte födelsedag för en del år sedan.

Karidal från Föreningstorget Karidal från Staffansgatan

Hus 37 i Hundra hus 2013

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Hundra hus 2013: Karidal

 1. Jah Hollis säger:

  Man får hoppas de gamla får en drägligt liv på de här seniorboendena, som ju utifrån inte verkar så väldigt muntra. Jag är glad så länge min gamla mor får (och kan) bo kvar i sin egen lägenhet.
  Usch, jag har halkat efter lite när det gäller de 100 husen. Har bara hunnit med drygt en fjärdedel och måste lägga på ett kol nu.

  • Susanne säger:

   Det här boendet vet jag är eftertraktat och många står i kö för att få en bostad här. Och ibland vill äldre faktiskt få ett bättre boende och inte alltid bo hemma. En del alltså, och inte alla.

   Du kommer säkert ikapp med husbilderna. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.