Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Rättvist

Världen är långt ifrån rättvis och jag undrar om den någonsin blir det. Den värsta orättvisan är mellan olika delar av världen. I västvärlden där du och jag bor är vi så otroligt privilegierade jämfört med den allra största majoriteten av världens befolkning. Via Molbimien hittade jag Global Rich List där du kan se hur just du ligger till i inkomst jämfört med resten av världen. Gör det! Du inser då hur pass bra du har det.

Rättvisa brukar symboliseras med vågskålar och jag visar därför den här bilden jag tog i Palermo förra året.

Fyra vågskålar med skuggor

Nu är faktiskt den här hundra dagar långa bloggutmaningen #blogg100 avslutad och jag har lyckats publicera ett inlägg per dag utan avbrott. Det har blivit en vana att lägga upp ett foto varje dag men jag tror takten kommer att minska något framöver. Kanske.

Jag har på köpet hittat några nya bloggar som jag nu följer. Inte så många fotobloggar förstås, för sådana följer jag ju redan. Men två stycken som publicerar en hel del bilder är Kristina på tomatsallad som jag tipsat om tidigare men också Ordvitsar i bild, en blogg med roliga fotomontage.

Intressanta skrivare jag hittat är t.ex. Upp flyga orden, Axbom, Retorikiska och ovan nämnda Molbimien. Och så får jag ju inte glömma initiativtagaren Fredrik Wass på Bisonblogg. Tack för att du startade #blogg100! Jag hoppas alla jag nämnt här fortsätter att blogga även efter att utmaningen nu är slut.

Den här dagen är också min äldste sons födelsedag och jag passar på att gratulera honom långt där borta i landet på andra sidan jordklotet dit han gav sig iväg för några månader sedan och gjorde sin mamma orolig. Men tack vare hans beslut har jag nu börjat planera resan dit och får se en helt ny världsdel. Grattis på födelsedagen, pojken min! Jag skickar inget analogt födelsedagskort till dig, för jag har ju faktiskt ingen adress jag kan skriva på det. Däremot har jag en mängd andra kontaktvägar som mobilnummer, mailadress, Facebook  WhatsApp etc. Det är väl så det ska vara nu för tiden och inte som då du föddes i Nicaragua och vi skickade ett telegram till släkten i Italien respektive Sverige med budskapet om din ankomst.