Veckans fototriss: Grönt

I allra sista stund – som vanligt – lägger jag in ett bidrag till Fototrissen, som har tema Grönt. Redan tidigt i veckan ville jag ta just de här bilderna men inte förrän idag blev det av. Helena har dessutom hunnit presentera nästa tema som är Ätbart. Kanske jag hinner lämna ett ätbart bidrag senare i veckan.

Grön skylt på busshållplatsen

I Eslöv har vi gröna skyltar vid busshållplatserna. De matchar inte riktigt trädens grönska förstås.

En grön buss mot Solkullen närmar sig busshållplatsen

Våra gröna bussar går bl.a. till soliga platser.

Grön buss med texten "Biogas med stans eget miljöbränsle" lämnar busshållplatsen

Våra gröna bussar går dessutom på grön energi från biogasanläggningen som tar hand om Felix matavfall.

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Veckans fototriss: Grönt

 1. Lars G säger:

  1:an åker jag med ibland, fast flest gånger med 3:an.
  Genomtänkt triss som tyvärr inte hann komma med i tävlingen.

  • Susanne säger:

   Jag brukar cykla eller gå i stället. Det var nog flera år sedan jag tog någon stadsbuss senast. Minns när den första började köra och det var gratis de första dagarna. Då åkte jag massor.

   Jag hade nog inte deltagit i tävlingen även om jag hade hunnit publicera i tid. Brukar inte göra det. Fast den här gången var ju priset frestande eftersom jag åker till Stockholm lite då och då. Men jag brukar ju bo hos kompisar förstås. 😉

 2. Della säger:

  Grönt så det förslår. Här har vi också gröna bussar men de går inte till något så vackert som Solkullen.

 3. Jah Hollis säger:

  Bättre sent än aldrig. Bussarna och deras skyltar passar ju detta tema utmärkt, och eftersom vi har samma gröna varianter i Malmö var jag själv först inne lite på att ta lite bussbilder (jag åker rätt mycket eftersom min gamla cykel börjar bli skraltig). Jo, vi har mängder av quizvinster vi har samlat på hög, så trots att vi var åtta som åt i går så har vi fortfarande vinster kvar så att vi kan göra om det ett par, tre gånger till. Sedan hoppas vi ju det ska inhöstas fler vinster under resten av året. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.