Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Kyrkor

Det blir alldeles nya bilder till Fototrissen som har tema Kyrkor. Kyrkan fotograferade jag igår eftermiddags i den lilla byn Örtofta utanför Eslöv. Det är i den här byn Sveriges enda kvarvarande sockerbruk finns. Nu på våren är det ju ingen sockerproduktion så man slipper den sötsliskiga lukten och kan i stället få sig en doft av gödsel nu när jordbruket kommit igång. Örtofta ligger vid Kävlingeån, längs stambanan mellan Eslöv och Lund. Tåget från Eslöv tar endast ett par minuter och efter en promenad på tio minuter kommer man till Örtofta slott och kyrkan som ligger alldeles i närheten.

Entrésidan till Örtofta kyrka Ena långväggen på Örtofta kyrka Det vackra altaret inuti kyrkan

Du ser väl vilken konstnärs verk som imiterats till väggmålningen vid altaret?