Helikopterflygning

Precis som på förra årets flygdag i Eslöv, tog jag mig igår en helikoptertur enkom för att idka flygfotografering. Det var mitt livs andra flygning i helikopter och fler lär det bli så fort jag får något nytt tillfälle. Jag landade med nästan hundra bilder på minneskortet, varav en hel del har raderats. Det är inte världens lättaste att hålla en kamera stilla i en krängande helikopter som hela tiden svänger. Det här året hade jag i alla fall ett betydligt bättre objektiv på kameran och jag hade dessutom pratat med dem som dirigerade uppflygningarna så att jag fick den bästa platsen för fotografering, dvs. bredvid ett öppet fönster där jag kunde sticka ut kameraobjektivet (med förmaningen att inte sticka ut det för långt) och slippa besväras av en glasruta som förra året. Tack HeliAir för den servicen!

HeliAirs helikopter ovanför den nya helikopterplattan

Eslövs flygplats har precis fått klar helikopterplattan, den tredje i Skåne.

HeliAirs helikopter i luften

Landning på gång för att jag lite senare ska kunna kliva på.

Stationsområdet från ovan

I nedre delen syns stationsområdet och centrum samt längre bort den västra delen av Eslöv.

Flygplatsen från ovan

Innan vi landade tog jag den här bilden på den norra delen av flygplatsen.

Publicerat i Övrigt och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Helikopterflygning

 1. Lars G säger:

  Susanne, det måste varit en härlig tur du gjorde. Tur att det var innan regnet du kom upp.
  Härliga bilder från fältet är det.
  Jag la ut några bilder från Flyin jag med. Se dem på
  http://larsfotografier.blogspot.se/2013/06/fly-in-i-eslov-29-juni-2013.html

  Ha en fin vecka den som kommer.

  / Lars

  • Susanne säger:

   Jo, jag hade också kolla väderprognosen så jag cyklade snabbt iväg på förmiddagen för att hinna med helikopterturen innan regnet kom. 🙂

 2. Pumita säger:

  Sassa, jag tappar andan. Så häftigt! Men inget för oss hariga… 😉

 3. Jah Hollis säger:

  Det är kul att se saker ur ett annat perspektiv ibland.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.