Hundra hus 2013: Eslövs kyrka från ovan

För inte så länge sedan visade jag vår kyrka på temat ombyggt i Veckans fönster. Tänkte att jag även ska presentera kyrkan som ett av de hundra husen så jag tog en tur med helikopter idag för att få en något annorlunda bild på byggnaden som ska få ett nytt skiffertak i stället för det koppartak som är i så dåligt skick. Byggnadsställningarna gör den väldigt speciell tycker jag och än mer blir det när man ser den från ovan.

Eslövs kyrka har jag presenterat förut men aldrig på det här sättet. Läs vad jag skrev om den för två år sedan. Kyrkan ligger bredvid Stadsparken som du ser i den övre delen av bilden.

Förresten hade jag tur med vädret idag. Före lunch var det uppehållsväder och t.o.m. lite sol men på eftermiddagen började regnet strila ner och då hade det varit svårt att få bra bilder från helikoptern.

Flygbild på Eslövs kyrka

Hus 43 i Hundra hus 2013

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Hundra hus 2013: Eslövs kyrka från ovan

 1. Pumita säger:

  Tog en helikopter… det låter som att du gör det då och då, nästan som att du har en egen. 😉 Jag skulle få lindriga magsmärtor (höjdrädsla) om jag var tvungen att cirkla runt kyrktorn så där men det skulle vara klart häftigt. En kanonbild fick du!

  • Susanne säger:

   Hehe, det var andra gången jag var uppe i helikopter och en alltför kort tur tyckte jag, men de erbjöd inte något längre äventyr till det pris jag betalade. Men vi cirklade inte runt kyrktornet så som det kanske ser ut på den här bilden. Jag hade ett teleobjektiv monterat och kunde därför komma nära med kameran.

 2. larans säger:

  Ett ovanligt perspektiv och en kanonbild, onekligen. Trodde först att du kanske hade varit med på luftballongen som var på väg till månen före midsommar (http://larans.aminus3.com/image/2013-06-20.html , jag har nog länkat tidigare hit?).

  • Susanne säger:

   Nej, ännu har jag inte varit uppe i luftballong, men det hade verkligen varit en upplevelse. Hallå, alla vänner som läser här: Födelsedagspresenten är hittad! 😉

 3. Jah Hollis säger:

  Ja, det är kanske detta kyrkans högsta beskyddare ser när hen tittar ner från sin himmelska boning för att kolla att hans fårflock i Eslöv sköter sig. 🙂

  • Susanne säger:

   Haha! De sköter sig väl som alla andra, dvs en del inte så bra ur ett gudfruktigt perspektiv och andra så att hen blir nöjd.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.