Hundra hus 2013: Lampaffären Reggiani

Ännu en byggnad från Albiate i Italien kommer här. Den här stora och annorlunda lampbutiken med utställningslokaler dominerar infarten till byn när man kommer på landsvägen söderifrån. Egentligen vet jag inte så mycket om den, men tycker om den så speciella arkitekturen. Bilderna tog jag vid mitt senaste besök vid månadsskiftet maj-juni. Kan du förresten genom att titta på bilderna och läsa bildtexterna fundera ut vid vilken tid på dygnet jag tog dem?

Lampbutiken söderifrån

Kommer man körandes från söder ligger byggnaden till vänster.

Lampbutiken norrifrån

När man passerat och vänder sig mot söder ser byggnaden ut så här.

Hus 42 i Hundra hus 2013

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Hundra hus 2013: Lampaffären Reggiani

 1. Vilken oerhört läcker byggnad!

 2. Jah Hollis säger:

  För att vara en lampaffär är den ju inte bara väldigt exklusivt utformad, utan också väldigt stor, tycker jag. Det känns som om den bör locka till sig kunder från ett stort område och antagligen då för att den är exklusiv och har gott rykte, eller? Och tiden på dygnet bör väl, om jag nu inte tänker helt fel, vara någon gång på eftermiddagen eftersom solen tycks falla in från väster.
  Och vad gäller Henning Larsen är det kanske lite av ett sammanträffande att han dog bara några dagar efter att jag hade mitt blogginlägg om Malmö bibliotek. Sedan tänkte jag på det där med Suell, med anknytning till din italienska skola, att han ju faktiskt även fått ge namn till en gymnasieskola i Malmö.

  • Susanne säger:

   Har tyvärr aldrig varit innanför väggarna, men det finns stora ytor med utställningslokaler också. Och visst var det på eftermiddagen jag gick förbi och plåtade byggnaden. Skuggorna går åt öster i den andra bilden.

   Frans Suellsgymnasiet är det väl i Malmö ja – det missade jag. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.