Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Villa Campello

Dags igen för ett av de hundra hus jag tänkt publicera i år. Får se om jag hinner med alla hundra för det här är bara det fyrtionde.

Välkommen in genom grindarna till Albiates kommunhus som inryms i en gammal herrgård, byggd i början på 1900-talet åt Michelangelo Viganò. Han bodde här tillsammans med fru och tre barn fram till sin död 1918, då herrgården togs över av hans bror Antonio som i sin tur ägde den fram till sin död 1972. Sedan 1991 har kommunen sin verksamhet här, tillsammans med den lokala polisen. I en del av byggnaden finns också det kommunala biblioteket där min äldste son gjorde vapenfri tjänst för inte så länge sedan. Själv har jag vid ett otal tillfällen besökt kommunhuset för diverse personbevis och id-handlingar.

Till Villa Campello hör en enorm park med stora ytor. På somrarna brukade jag gå hit med mina pojkar till den lekplats som finns under de stora trädens svalka. Förr kunde man också besöka hästar som höll till i stallbyggnader längre ner i parken. När Albiate i början på augusti firar sitt helgon San Fermo hålls många aktiviteter i parken.

Entrégrinden till Villa Campello

Visst är det en pampig entré till parken?

Framsidan av kommunhuset

Framför huvudentrén sträcker sig en stor gräsyta.

Baksidan av kommunhuset

På baksidan av byggnaden organiserar man på sommaren musik eller filmföreställningar.

Ingången till biblioteket

På ena gaveln kommer man in till biblioteket.

Hus 40 i Hundra hus 2013