Veckans fönster 228 (7/6): Valfritt

Ett italienskt fönster jag hittade i veckan som gick. Min äldste sons favoritlag är Juventus och det var ju även där Zlatan spelade två säsonger då de vann den italienska serie A. De titlarna blev de dock fråntagna vid fotbollsskandalen 2006 och flyttades också ner till serie B som straff. Samtidigt gick Zlatan över till Milanolaget Inter. Nu har Juventus tagit sig upp igen och vann i år för andra året i rad serie A.

Fönster med Juventusflagga

Har du vägarna förbi Eslöv tycker jag förresten att du kan titta in på Stadshuset där Larans och jag ställer ut foton. Idag har vi hängt upp vars tio bilder med olika motiv. Stadshuset ligger vid Gröna torg och har öppet 8.00 – 16.30 alla vardagar och på torsdagar ända till kl. 18. Välkommen!

Publicerat i Fönster och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

41 Responses to Veckans fönster 228 (7/6): Valfritt

 1. larans säger:

  Juventus är kanske inte mitt favorilag i Italien. Men ok, det var ju valfritt! 🙂
  Här är mitt valfria fönster från underbara Hvar i Kroatien: http://larans.aminus3.com/image/2013-06-07.html

 2. Det är så kul med Zlatan. Han gör verkligen reklam för Sverige, på samma sätt som Björn Borg gjorde på sin tid. När vi var i Marrakech och sa att vi var från Sverige så lyste nästan alla upp: Ah, Zlatan! Inte en enda tänkte på kungafamiljen och de vackra prinsessorna som vi sponsrar med våra skattepentar … Heja Zlatan!
  Lycka till med utställningen! Det går säkert bra, både du och Larans är ju helt fenomenala fotografer.

  • Susanne säger:

   Fast i Italien är han ”Ibra” och inte Zlatan. Hoppas han går tillbaka till något italienskt lag för jag tycker att det är något italienskt i honom.

 3. Hanna säger:

  Gillar ditt fönster med den rosa putsen runt om. De där flaggorna för sina favoritlag kan man se lite varstans i fönstren runt om i världen, verkar vara ett vedertaget sätt att visa sitt stöd för laget.

  Kul med fotoutställning, hur länge pågår den? Har inte vägarna förbi förrän om en månad :/

  Mitt bidrag denna vecka
  http://hanna50.blogspot.se/2013/06/coola-farbrorn.html

  • Susanne säger:

   Våra foton hänger åtminstone hela juni och eventuellt även juli. Vet faktiskt inte riktigt än. Det blev lite snabbt bestämt.

 4. Snyggt fönster som verkligen ser italienskt ut!
  Mitt bidrag är en fönsternisch.
  http://brandholmen.blogspot.se/2013/06/veckans-fonster-valfritt.html

 5. Jah Hollis säger:

  Att det är viktigt med fotboll i Italien och att man gärna visar vem man håller på det förstår jag. Samtidigt undrar jag om inte intresset i Sverige, för italiensk fotboll, falnade lite när Zlatan lämnade landet.
  Men mitt fönster har inte något med det att göra, tror jag. Eller vad tycker ni?
  http://jahhollis.blogspot.se/2013/06/veckans-fonster-228-den-7-juni-2013.html

  • Susanne säger:

   Inte tror jag att intresset för italiensk fotboll minskat, men jag kan ju vara partisk.

   • Jah Hollis säger:

    Ja, det tror jag du är. Jag menar intresset här i Sverige. Här vet jag folk som slutade kolla italienska seriematcher när Zlatan lämnade landet. Den tv-kanal som visade italienska matcher tappade massor av tittare.

 6. Jah Hollis säger:

  PS. Ska se om jag kan ta en tur till Eslöv nu när det snart går att använda sommarkortet på tåget. DS.

  • Susanne säger:

   Japp, fr.o.m. nästa lördag är det fritt fram att åka med sommarkortet och våra foton hänger kvar hela juni i alla fall. Du hinner nog. Och så lovar jag att ta bussen förbi Länsstyrelsen. 😉

   • Jah Hollis säger:

    Det låter rättvist, fast fotona är kanske intressantare än Länsstyrelsen. 🙂
    Jag har redan mitt sommarkort här hemma, beställt via nätet.

    • Susanne säger:

     Även mitt nätbeställda sommarkort ligger och väntar på att det ska bli lördag igen. Fast då får det bara åka till Lund. Idag har mitt vanliga jojo-kort fått åka tur och retur till utlandet, dvs. Köpenhamn. 🙂

 7. Jag har verkligen ingen koll på italiensk fotboll men visst har jag hört talas om Juventus och Zlatan. Hemma hos oss är det spansk fotboll och främst Barca som är populärt.
  Ett annat internationellt och lekfullt såväl som militant inslag finns inne hos mig.

 8. Pysselfarmor säger:

  Ett vackert fönster, men sporten som flaggan representerar är jag inte intresserad av och därmed inte så insatt i.

 9. B i r g i t t a säger:

  Vad trevligt! Ska absolut besöka om vi närmar oss Eslöv 🙂
  Vad kan vara viktigare än fotboll i Italien 😉

 10. Så passande den här kvalkvällen när vi ska njuta av just Zlatan som ju alltid bjuder på underhållning.

  Härligt med utställning..lycka till med den!!

 11. Kicki säger:

  Stiligt! hade varit kul att se utställningen men…Eslöv!
  Den här veckan är jag med igen för temat kändes enkelt!:)

 12. Kakan säger:

  Här kommer mitt fönster…
  Ha det bra!
  Kram Karin

 13. Rajson säger:

  Italien är aldrig fel!
  Försöker med ett litet inlägg från min tripp.Får komplettera den när jag kommer och kika runt hos er andra

  Susanne redigerar:
  Och här är länken till Rajson: http://rajsons.blogspot.com/2013/06/veckans-fonster.html

 14. Carl-Axel säger:

  Lycka till i Stadshuset! 🙂 Hittade en bild från Prag.
  http://carlaxel.aminus3.com/

  • Susanne säger:

   Prag är fint. Och så får du komma förbi och titta på våra bilder – åtminstone Larans för mina har du sett.

 15. llhertz säger:

  Är mitt inne i Zlatans bok så nu passar din bild utmärkt annars hade jag fattat nada 🙂
  Så roligt och intressant och spännande med en utställning. Lycka till ni båda!
  Den här gången satt mitt fönster långt inne (i grönskan) http://wp.me/p1YIih-2Xl

  • Susanne säger:

   Den boken gillade jag verkligen, inte för att han är fotbollsspelare utan för den historia han berättar om hur han trots barndomens förhållanden växer och får en chans i livet som är få förunnat.

   I julas fick min yngste son den i julklapp. Han läser inte speciellt mycket och har faktiskt inte tyckt om Zlatan som fotbollsspelare, men när han väl började läsa kunde han inte sluta.

 16. Anni säger:

  Önskar att Lazio och/eller Roma spelade match när jag besöker den delen av landet, men det tycks vara sommaruppehåll då. Noterar din rökta ost till shoppingen, ser fram emot allt gott som där finns att äta!

  Bidrar med ett fönster från vischan 😉
  http://vardagsnjutning.blogspot.se/2013/06/veckans-fonster-valfritt.html

  • Susanne säger:

   Jodå, sommaruppehållet för italienska fotbollsspelare är ganska långt. Ha en trevlig resa ändå, för jag tolkar det som att du snart ska dit.

 17. Della säger:

  Det är ju en bit till Eslöv… Nyfiken på vilka bilder du ställer ut. Man kan inte få sig en tjuvkik via bloggen?
  Mitt fönster är från Kreta:
  http://vardagettaventyr.blogspot.se/2013/06/veckan-fonster.html
  Ha en bra helg!

  • Susanne säger:

   Men Della, du brukar ju resa till Helsingborg, så varför inte till Eslöv? Det är ju inte så långt ifrån. 😉

   Bilderna blev hastigt och lustigt ihoprafsade eftersom tiden var knapp, men alla utom en är från Italien. 🙂

 18. Linnéa säger:

  Juventus o Milan det är vad jag känner till om Italienska ligor, men är inte särskilt påläst. Kul för sonen att du valde just den bilden du publicerade. Här kommer mitt fönsterbidrag från Tantolunden i Sthlm.
  http://elsasdotter.se/2013/06/fonstertema-valfritt-4/
  Ha en god vecka!

  Ha en god vecka!

  • Susanne säger:

   Ja, det är väl de som det talas mest om. Jag är egentligen inte heller speciellt intresserad av att följa fotbollen, men i och med att mina söner haft var sitt favoritlag och verkligen följt spelarna med stort intresse har jag också lärt mig namnen på lagen och dess största spelare. Yngste sonen håller på Parma där Tomas Brolin spelade en tid.

 19. Pumita säger:

  Här kommer veckans sladdis. 😉 Jag tänkte kontra med ett blågult Boca Juniors-fönster men insåg att jag inte fixar en överdos av fotboll… och hittade raskt ett annat fönster som jag tror du ganska lätt gissar var det är. Annars finns det rätta svaret i mitt inlägg. Gillar din bild trots min aversion mot rosa hus… lite överdrivet som vanligt för den här nyansen känns helt ok… men det är ändå flaggan som gör fönstret! 🙂
  http://pumansdotter.blogspot.se/2013/06/veckans-fonster-valfritt_10.html

  • Susanne säger:

   Sladdsi brukar jag ju själv också vara, så det är välkommet att fler än jag kommer på slutet. 😉

   Ja, ”pengapalatset” var ju inte så svårt att gissa.

 20. Pumita säger:

  Öh, och så glömde jag iaf… Jättekul med en utställning!! 🙂

  • Susanne säger:

   Jo, det är kul och det ser ut som om jag eventuellt får sålt något också, även om det inte är huvudsyftet med utställningen. 🙂

 21. Synd att det är så långt till Eslöv!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.