Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Spyken

Man skulle kunna tro att jag helt övergivit min utmaning att publicera hundra hus under det här året för det var ett bra tag sedan jag publicerade det förra. Men nu kommer äntligen hus nummer 45, efter en tur till Lund härom dagen. Jag passade på att gå till min gamla gymnasieskola för att se hur den ser ut nu för tiden. Och den är allt förändrad och ser mycket fräschare ut än när jag var elev här 1977-1979. Ja, t.o.m. namnet är ett annat. På min tid hette den fortfarande Strömbergsskolan, men efter att den renoverades 1986 fick den även byta namn till Spyken, det namn som den egentligen alltid haft i folkmun.

När jag gick här fanns vuxengymnasiet integrerat i den vanliga gymnasieskolan och det var alltså Komvux jag gick på för att läsa in naturvetenskaplig linje på två år i stället för de normala tre. Det var en intensiv tid då jag det första året bodde kvar i Eslöv men sedan flyttade in till Lund för att bo på studentkorridor och delta i studentlivet trots att jag bara gick gymnasiet.

Spyken från Östra Vallgatan Spyken från Arkivgatan Spykens innergård

Hus 45 i Hundra hus 2013