Bilder från Eslöv och övriga världen

Fönsterfotograf sex och Veckans fönstertema: Flärdfullt

Anna Filipendula Rudbeckia

Jag kom av mig med de presentationer av fönsterfotografer som jag hade föresatt mig att ha med ungefär en per månad. Vet inte riktigt varför, men tiden för bloggen har på något sätt minskat i omfång.

Nu är det i alla fall dags att presentera Anna Filipendula Rudbeckia som har varit med sedan juli 2009 då hon deltog på temat grönt. Sedan dess har vi i stort sett varje fredag fått njuta av de mest fantastiska små romantiska berättelser till de olika fönsterteman jag valt. Jag undrar ibland hur hon får ihop allt på de mest omöjliga teman som ofta kan vara allt annat än romantiska. Uppfinningsrikedomen är det verkligen inget fel på.

Att klicka sig in hos Anna medför alltid att man blir glad och varm till sinnes och även hennes kommentarer hos andra är små glädjehistorier. Anna verkar helt enkelt vara en fantastiskt varmhjärtad person och strör fina ord runt omkring sig. Själv blir jag alltid så glad när jag läser hennes ord hos mig och sitter ofta med ett småleende på läpparna när jag läser vad hon skrivit.

Det var kanske ingen slump att Anna började med ett grönt fönster för hon har riktigt gröna fingrar och vi får se resultaten av hennes ansträngningar i många vackra bilder, varsamt redigerade i en så speciell stil med mjuka färger. Jag minns att hon också gillar att köpa fröer i Lund, för det har hon nämnt någon gång hos mig när jag visat bilder därifrån. Annars är hennes favoritplats i Sverige vår största ö, där hon gläds åt landskapet och ruinerna i Visby, även om det lilla Fårö får utnämnas till ett av Annas smultronställen.

Under åren jag följt Annas blogg har jag också fått läsa om hennes färder till Provence och till Italien. Såväl franska som italienska viner står högt i kurs och de ser ut att ofta hällas upp i glasen, antingen det är ett mustigt Amarone eller någon fransk variant. Ja, och så var hon visst i Dubai och fotograferade höga hus medan hon hälsade på en son (om jag minns rätt). Där blev det nog inte så mycket vin skulle jag tro. Alldeles nyligen skrev hon att hon t.o.m. varit i min hemstad Eslöv och hälsat på. Fast då bodde inte jag här utan befann mig i Nicaragua där jag just fött barn, precis som Anna gjort i Sverige. Det var 1990 och medan jag fick min första son fick Anna sin sista – med en månads mellanrum.

Veckans fönstertema: Flärdfullt

Anna har valt ett tema som jag nog tycker är typiskt ”filipenduliskt”: flärdfullt. En liten utmaning kanske? Temat presenterar jag med en nytagen bild från Drottninggatan i Stockholm där jag såg den här tjejen sitta och måla läpparna medan hon speglade sig i sin iPhone.

Tjej som sitter på lejon och målar läpparna