Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Fotografiska museet

Jag har precis varit i Stockholm igen och passade då på att även besöka mitt favoritmuseum: Fotografiska. Museet slog upp portarna den 21 maj 2010 och har sedan dess haft många utställningar i det gamla tullhuset från början av 1900-talet. En av de första utställarna var Anne Leibovitz, den fotograf som bl.a. tog den allra sista bilden på John Lennon. Jag har sett flera av utställningarna som visats och även deltagit på några av de guidade visningarna som ibland erbjuds och så även i fredags, då jag fick höra lite mer om de fotografer som nu ställer ut: Pieter Hugo och Helmut Newton.

Den första bilden tog jag med min systemkamera medan de övriga är tagna med min iPhone och alltså inte har så bra kvalitet.

Fotografiska museets gavel Fotografiska museets entré Besökare tittar på Helmut Newtons foton Trappa upp inne i Fotografiska Besökare tittar på Pieter Hugos foton

Hus 46 i Hundra hus 2013