Hundra hus 2013: Malmö Centralstation

Den här byggnaden tror jag att Jah Hollis vet betydligt mer om än jag. Det är den gamla delen av centralstationen i Malmö och huvudingången du ser på bilden tror jag inte används så mycket som de nyare delarna. När jag var liten var det bara den här entrén som gällde.

Bilden tog jag en sen kväll i juli.

Malmö Centralstation i kvällsljus

Hus 47 i Hundra hus 2013

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Hundra hus 2013: Malmö Centralstation

 1. BP säger:

  En vacker byggnad – speciellt med belysning! Och jo, Jah är ju en baddare på att ta reda på fakta. Undrar om han tar upp den gamla centralstationen själv också. Den nya centralstationen har faktiskt varit med i en av ”mina” tidningar som jag formger . å den gillar jag skarpt.

  PS. Va bra att du har ögonen med dig. Du hade helt rätt. Jag lyckades utan att lägga märke till det att få med siffronra tre gånger i min tvåa och trea.. Tror du att det beror på åldern att man missar sådana väsentliga detaljer;-) ???!!!!

  • Susanne säger:

   Nej, inte är det åldern utan snarare alla andra intryck som gör att man inte ser det som finns mitt framför ögonen. 🙂

 2. Jah Hollis säger:

  Visst är det ett fint hus, speciellt med den här belysningen. Och jo, jag hade tidigare tänkt ta med något om Malmö C, men så började de att renovera på andra sidan, där gamla pågatågsstationen låg, så nu vet jag inte om det får vara. Om de inte snabbt blir klara med renoveringen.

 3. Anki säger:

  Pampigt stationshus… snyggt med den blå belysningen!

 4. Jah Hollis säger:

  Ja, det finns ju för övrigt flera ingångar numera, ett par som kom till i samband med att Citytunneln var klar. Men det här gamla huset använda också, inte minst genom att man har restauranger och Konsumbutik och lite väntsalsutrymme kvar där inne. Och så kommer man ju enklast till och från bussplanen utanför genom det.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.