Skyltsöndag: Kommunaktuellt

Igår var jag i Lund och deltog för sjätte gången i Scott Kelbys Worldwide Photo Walk tillsammans med bl.a. Larans, du vet han som vann förra årets tävling. En av de bilder jag hittade var den här skyltbemängda synen där du hittar namnet på en aktuell kommun på cykelavstånd från Lund. Ja, det var ju Staffanstorp som undersöktes närmare av Uppdrag Gransknings redaktion i veckan som gick.

Och som vanligt är det Pumita som håller i skyltar, fast jag vet förstås inte riktigt om hon har släppt taget den här söndagen och befinner sig på vift någonstans i världen. Möjligtvis är hon i Argentina och dansar tango.

Cykelskyltar i Lund

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Skyltsöndag: Kommunaktuellt

 1. Jah Hollis säger:

  Bättre skyltning än i Danmark i alla fall. 🙂
  http://jahhollis.blogspot.se/2013/10/en-galen-bilresa-malmoherning-tur-och.html
  Ja, de där Staffanstorpspolitikerna (och deras tjänstemän) verkar lika korrumperade som så många andra av sina kollegor.
  Vill man reta upp sina skattebetalare, ja då ska man göra precis som de gjort i Staffanstorp och visa sitt förakt för de som har valt dem till deras poster.

  • Susanne säger:

   Stopp nu, Jah. Inte ska du generalisera så grovt om kommunala politiker och tjänstemän (jag är faktiskt en av dem). Jag tror inte alls att så många är korrumperade utan i stället att det stora flertalet faktiskt tar sitt uppdrag/arbete på allvar och verkligen inte slösar på skattebetalarnas pengar. Inom alla yrkesgrupper finns ju de som avviker och inte sköter vad de ska. Gäller väl även journalistkåren, eller hur? 😉

   Dessutom tror jag att Uppdrag Granskning vinklar verkligheten rätt så rejält för annars skulle det inte bli något sevärt program.

   Därmed inte sagt att de i Staffanstorp som åkt iväg till Cannes m.m. inte utnyttjat sin ställning. Den spritkonsumtion de ägnat sig åt kunde de allt låtit bli.

   • Jah Hollis säger:

    Hallå Susanne! Jag tycker nog att det är du som vinklar det jag har skrivit. 😉
    Jag skriver inte att alla som är folkvalda eller tjänstemän i förvaltningar är korrumperade, men jag (och säkert många med mig) tycker det är märkligt att man gång på gång kan leta upp sådana här övertramp som görs av folkvalda (och en del av deras tjänstemän) där man tar sig friheter med våra gemensamma skattemedel.
    Jag tror inte att fallet Staffanstorp behövde vinklas överhuvudtaget, det är snarare ett typexempel på hur det kan gå till när man har missuppfattat sitt politiska uppdrag.
    Visst finns det folk inom andra yrkesgrupper som missköter sig, även journalister, men de är ju sällan valda i demokratiska val eller betalas med skattemedel. Dem kan man välja bort omgående, medan man får dras med sina politiker under deras mandatperiod.
    Min gamla mamma jobbade över 40 år i Oskarshamns kommun, mest med sekreterarjobb och hon kan berätta häpnadsväckande historier om hur det gick till inom förvaltningen och bland politikerna.
    Jag brukar sällan rekommendera folk att läsa Kristianstadsbladets ledarsida, men här finns något som är tänkvärt:
    http://www.kristianstadsbladet.se/opinion/karlsson/article1991201/Skandaler-hotar-demokratin.html

    Ha det så gott!
    Åke

 2. Pumita säger:

  Nää, inte än… om några veckor är det dags BA. Tango blir det varken där eller här hemma. Vet inte vad jag ska skylla på, två vänsterfötter kanske… eller stukade anklar… nej, tror inte att jag skyller på nåt. Dans är inte min grej bara. 🙂

  UG retade upp mig reellt… inte bara för att de visade hur en del rötägg missbrukar sin ställning utan minst lika mycket för vinkligen och generaliseringarna. Men det är klart, det blir väl bra tv.

  • Pumita säger:

   Dags för B(-uenos) A(-ires) alltså… och lite till men jag har inte planerat så mycket än.

   • Susanne säger:

    Men Pumita, dansar du inte latinskt/finskt? 😉
    Nåja, tango är väl inte direkt min grej heller även om jag dansat en del med en riktig argentinsk tangokavaljer. Fast det var roligare att dansa merengue med honom.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.