Dag 13: Blue Mountains

Det blev tåg till Blue Mountains igår (idag för dig i Sverige). Jag åkte från Sydney Central Station och klev av två timmar senare i Katoomba och tog mig vidare mot flera utsiktspunkter. Blue Mountains har fått sitt namn av att området skimrar av den eucalyptusolja som utsöndras och blir till ånga i luften. Det växer alltså väldigt många eucalyptusträd i dalen. Du ser hur det glänser blått i flera av bilderna.

I oktober eller november brann det för fullt här precis som det brukar på somrarna och det gick inga reso hit. Eftersom det regnat så mycket efter det så har växtligheten skjutit fart ordentligt igen och ännu har inga bränder inträffat. På den första bilden ser du hur brända träd står ut i den nya grönskan.

På vissa sälen fick jag nästan svindel eftersom utsikten var så hänförande. I den andra bilden vid Elysian Rock kanske du kan ana hur det kändes.

En populär utsiktsplats är den platå där man ser The Three Sisters, de tre ”pelarna” i sista bilden. De står där och vakar över dalen.

Brända träd Elysian Rock Två personer på väg upp. Blue Mountains Ormbunkar Utsikt vid Three Sisters Utsikt vid Three Sisters Three Sisters

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 13: Blue Mountains

  1. CG säger:

    Påpassligt av dig med de tre ”systrarana” med paraplyer.

  2. Sven Larsson säger:

    var du borta och gick över till systrarna? trapporna dit/tillbaka är inte kul! Du tog inte gruvvagnen ner i dalen? den är lite läskig, men väl nere i dalen är det väldigt fint och man kan se en väldigt sällsynt fågel (den gången jag var där lyckades jag faktiskt se den under ett par sekunder innan den hade rusat för långt iväg).

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.