Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 13: Blue Mountains

Det blev tåg till Blue Mountains igår (idag för dig i Sverige). Jag åkte från Sydney Central Station och klev av två timmar senare i Katoomba och tog mig vidare mot flera utsiktspunkter. Blue Mountains har fått sitt namn av att området skimrar av den eucalyptusolja som utsöndras och blir till ånga i luften. Det växer alltså väldigt många eucalyptusträd i dalen. Du ser hur det glänser blått i flera av bilderna.

I oktober eller november brann det för fullt här precis som det brukar på somrarna och det gick inga reso hit. Eftersom det regnat så mycket efter det så har växtligheten skjutit fart ordentligt igen och ännu har inga bränder inträffat. På den första bilden ser du hur brända träd står ut i den nya grönskan.

På vissa sälen fick jag nästan svindel eftersom utsikten var så hänförande. I den andra bilden vid Elysian Rock kanske du kan ana hur det kändes.

En populär utsiktsplats är den platå där man ser The Three Sisters, de tre ”pelarna” i sista bilden. De står där och vakar över dalen.

Brända träd Elysian Rock Två personer på väg upp. Blue Mountains Ormbunkar Utsikt vid Three Sisters Utsikt vid Three Sisters Three Sisters