Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 15: Sydneys trafik

Della undrade i en kommentar om det var lätt att ta sig fram i Sydney och jag svarade delvis, men tänkte jag skulle utveckla mitt svar lite mer och dessutom vis bilder på trafiken. De fem första bilderna har jag tagit idag under en promenad medan den sista är från igår.

Tryckknapp vid övergångsställe och en brandbil

Det allra första jag fick lära mig var att trycka på en sådan här stor knapp för att jag skulle få grönt ljus vid ett övergångsställe som inte alls såg ut som ett sådant. För att verkligen likna en infödd Sydneybo så ska man gärna trycka både två eller flera gånger, speciellt om det står andra personer bredvid. Och kommer det en brandbil får man förstås se upp.

Fotgängare och en cyklist som väntar vid övergångsställe.

Man kan också ta en cykel för att ta sig fram, men då måste man sätta på sig hjälmen samtidigt, det är det lag på.

Shared Space på trottoaren

Tar man cykel får man samsas med fotgängarna på trottoarerna – i alla fall ibland.

Bussfil

Man kan också åka buss och på vissa gator har bussarna egna filer, men långt ifrån alltid och då blir det lätt stopp i trafiken. Här ser du också en av de många taxibilar som far fram genom Sydney. Det är ganska billigt att ta en sådan.

Turistbuss

De här bussarna har du säkert sett i andra stora turiststäder också. Jag har inte åkt dem i Sydney, men är man glad för strandliv så kan man ta den ända till den berömda stranden Bondi Beach.

Båtar vid Circular Quay

Och vill man färdas på vatten kan man t.ex. ta en liten taxibåt, en sådan som syns längst till vänster. De andra två går också att ta men den stora tror jag är ganska dyr att åka med. Färjor går också ut till alla små förorter runt om Sydney.