Dag 18: Faror i Airlie Beach och Skyltsöndag

Vi bor på ett lågprishostel mitt inne i Airlie Beach. Går man utanför dörren riskerar man att få en stor kokosnöt i huvudet så jag går snabbt förbi palmerna.

Kokospalm underifrån

Kokosnötter på marken

Nästa olycksrisk är de mogna mangofrukterna som ramlat ner från trädet och ligger på den smala asfalterade gångvägen.

Mogen mango i träd

Inte långt därefter möts jag av en skylt som säger att en giftorm har synts till i området men med den lugnande upplysningen att ormen antagligen är mer rädd för människor än vad vi människor är rädd för den. Hoppas det stämmer så att den inte slingrar sig in under dörren som inte räcker ända ner till golvet. Ja, egentligen är det väl tröskeln som saknas och inte så att dörren har gjorts för kort. Skylten här får bli mitt bidrag till Pumitas skyltsöndag.

Skylt med varning för ormMycket här påminner mig om mina år i Nicaragua, för det jag beskrivit ovan var så också där. Fast skorpionerna, spindlarna och kackerlackorna har jag (ännu) inte stött på annat än på djurparken Taronga. Dem hade vi som ”husdjur” i Nicaragua.

Ett problem just nu är också att internetuppkopplingen är ännu sämre än i Sydney, så vi får se hur pass många inlägg det blir härifrån. Det här inlägget har jag jobbat med i nästan två timmar för att få upp. Det är segare än på modemtiden. Jag skulle vilja svara på kommentarer och kika runt hos andra bloggare också, men så fort jag ska in på en ny sida så tar det oändligt lång tid att ladda. 🙁

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Dag 18: Faror i Airlie Beach och Skyltsöndag

 1. Sven säger:

  *hehe* för att vara ett så stort land/kontinent så är deras internet väldigt bakåt i tiden fortfarande. Inte bara ute på landsbygden utan ofta även inne i storstäderna. Kackerlackor tycker jag brukar vara väldigt vanliga i Sydney och likaså spindlar, men man ska inte leta efter dem utan istället försöka glömma dem. Hade ngt lite kryp krypande på mig när jag låg och solade en eftermiddag i ”mitt hus” i Sydney, såg ut som en väldigt liten skorpion med både klor och gadd, dock så upptäckte jag den innan den bitit eller stuckit mig. i QLD är ju dessutom ormar mycket vanliga även inne i bebyggelsen, så det är bara att härda ut 🙂 *haha* JA, jag fattar inte heller varför det ska vara en glipa på en eller ett par centimeter under dörrarna, det verkar som att ”tröskel” inte uppfunnits där än 🙂

  • Susanne säger:

   Jodå, som sagt så känner jag igen alla kryp från Nicaragua och är van. Vi hade ständigt kackerlackor i huset där vi bodde. Skorpioner kröp in i skor och vi hittade en gång en svart änka (visst heter den så?) i tvättstället. Det var bara att vänja sig.

 2. Pumita säger:

  Haha, ser ut att vara ett livsfarligt, men ack så underbart, ställe! Klart jag vill att du ska kommentera massor! 😉 Men snälla, stressa inte med det, du har ju semester!!! 🙂 Och nej, jag är inte rädd för den där lilla masken… fast i Amazonas sa de att de små är värst, speciellt de gröna som hänger i träden och inte syns.

  • Susanne säger:

   Hehe, jo de där gröna är nog inget att leka med.

   Nu har jag alltså hittat en plats att surfa på så jag ska se hur många jag hinner in till efter att ha svarat på de senaste kommentarerna här.

 3. Det är det jag alltid säger, bäst att hålla sig hemma för det är så farligt att resa. 😉

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.