Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 18: Faror i Airlie Beach och Skyltsöndag

Vi bor på ett lågprishostel mitt inne i Airlie Beach. Går man utanför dörren riskerar man att få en stor kokosnöt i huvudet så jag går snabbt förbi palmerna.

Kokospalm underifrån

Kokosnötter på marken

Nästa olycksrisk är de mogna mangofrukterna som ramlat ner från trädet och ligger på den smala asfalterade gångvägen.

Mogen mango i träd

Inte långt därefter möts jag av en skylt som säger att en giftorm har synts till i området men med den lugnande upplysningen att ormen antagligen är mer rädd för människor än vad vi människor är rädd för den. Hoppas det stämmer så att den inte slingrar sig in under dörren som inte räcker ända ner till golvet. Ja, egentligen är det väl tröskeln som saknas och inte så att dörren har gjorts för kort. Skylten här får bli mitt bidrag till Pumitas skyltsöndag.

Skylt med varning för ormMycket här påminner mig om mina år i Nicaragua, för det jag beskrivit ovan var så också där. Fast skorpionerna, spindlarna och kackerlackorna har jag (ännu) inte stött på annat än på djurparken Taronga. Dem hade vi som ”husdjur” i Nicaragua.

Ett problem just nu är också att internetuppkopplingen är ännu sämre än i Sydney, så vi får se hur pass många inlägg det blir härifrån. Det här inlägget har jag jobbat med i nästan två timmar för att få upp. Det är segare än på modemtiden. Jag skulle vilja svara på kommentarer och kika runt hos andra bloggare också, men så fort jag ska in på en ny sida så tar det oändligt lång tid att ladda. 🙁