Dag 19: Strandfynd på Whitehaven Beach

Idag blev det en båttur till Whitehaven Beach, som lär vara den mest fotograferade stranden i världen, i alla fall säger de det i Australien. Och visst är den vacker, med fantastisk sand och alldeles öde. Ön har inte något mer än stranden dit båtar anländer med jänta mellanrum för att släppa av sådana turister som oss så att vi får njuta av den vackra stranden. Ja, för vattnet är inte så njutbart om man inte klär på sig ordentligt. Orsaken är giftiga maneter, bl.a. kubmaneten som har högsäsong just nu. Den är så giftig att man riskerar döden bara kort efter man har råkat ut för dess brännande tentakler. På båten fick vi som ville njuta av vattnet tilldelat oss var sin våtdräkt att klä på oss före bad. Jag löd order och njöt av det salta vattnet och simmade runt lite. De som följer mig på instagram kan se ett självporträtt jag tog med mobilen. Här kommer i stället några av de fynd jag hittade idag, bl.a. några uppspolade maneter som jag inte vet vilken sort det är.

Whitehaven Beach med badare Manet på stranden Manet på stranden Fotspår och pimpsten på stranden. Blad på stranden Sten med snäckor

Pimpsten på stranden Kokosnöt på stranden

Förresten så har jag hittat ett ställe där hotellets wifi fungerar lite bättre, men det innebär att jag får sitta ute nu på kvällen.

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 19: Strandfynd på Whitehaven Beach

  1. Simma bland dödsfarliga maneter verkar ju sådär… Fast fint ser det ut.

    • Susanne säger:

      Just nu är det högsäsong med giftiga maneter och jag ser knappast någon alls som badar utan våtdräkt. Här i Airlie Beach har man gjort en liten lagun som är säker, men den är alltså väldigt liten. Jag har inte provat den utan tog alltså på mig våtdräkten igår.

  2. Sven säger:

    har de inte den där andra maneten också där, den som är värre än boxmaneten? den ska vara stor som en tumnagel men betydligt giftigare än det i boxmaneten.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.