Dag 25: Sommarrea i Sydney

Precis som i Sverige så startar reorna precis efter julfirandet, ja ibland t.o.m. tidigare. Idag söndag, gick jag längs den mest kommersiella gatan i centrala Sydney: George Street, där bl.a. QVB ligger. Överallt var det människor och överallt skyltar med Sale och en massa procentsiffror. Här ser du några av bilderna jag fångade idag.

Inne på köpcentrat Queen Victoria Building Spegelbild inne på köpcentrat Queen Victoria Building Reaskyltar inne på köpcentrat Queen Victoria Building Gatukorsning med folkmassa Gatukorsning med folkmassa

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

19 Responses to Dag 25: Sommarrea i Sydney

 1. rajson säger:

  Mycket är sig likt vart man än kommer.
  Attans vad skönt det ser ut med lättklädda människor!

  • Susanne säger:

   Jo, skönt är det att slippa plocka på sig en massa kläder, fast så jättevarmt är det faktiskt inte här i Sydney. Bara strax över tjugo grader. I norr är det uppåt fyrtio och jag hörde just att det är bushbränder på gång i det område vi åkte tåg genom igår, i norra New South Wales och söder om Brisbane.

  • Susanne säger:

   Jo, men är priserna höga från början så blir det ändå rätt mycket. Just här på George Street är det som dyrast.

   • Della säger:

    Hur är prisläget rent allmänt om man jämför med hemma?

    • Susanne säger:

     Jag hade nog förväntat mig att t.ex. frukt och grönt skulle vara betydligt billigare här, men så är det inte. T.ex. en mango kostar ca 3 $ (ca 18 kr) i en supermarket. Något billigare på marknaden.

     En liten kaffe ute på stan kostar mellan 3 och 4 $, vilket väl är ungefär som i Sverige tror jag. Fikar inte ute så mycket hemma.

     En liten köttpaj ute kostar runt 6 $ och det blir en mycket liten lunch. En liten flaska vatten ca 3,50 $.

     Nej, billigt är det inte att äta ute varje dag. 🙁

 2. Pumita säger:

  70% låter himla bra men frågan är hur prisnivån är från början. Är inte Sydney rätt dyrt?
  Vill också till värmen.

  • Susanne säger:

   Jo, det är ganska dyrt här så jag får snåla lite på utgifterna. Fast jag fick tag på en klänning för ca 120 kr, en alldeles rak modell och inget speciellt egentligen men bekväm i sommarvärmen. Om jag minns rätt hade den satts ner med 50 %.

 3. Anna säger:

  Jösses vilken sommarrea fast det är jul..så makalöst härligt det ser ut..jag synar och tar till mig allt..underbart intressant.

 4. Pumita säger:

  Kollade lite på Instagram och såg att du undrade över hur mycket folk som kommer till Operahuset till nyår. Jag hörde folkmassan (de var ett par ziljoner) via mobilen för två år sedan och ljudet var obeskrivlligt! Högre decibelnivå än på en Formel1-tävling (som jag också hört via mobilen ifall du undrar över jämförelsen, haha).

  • Susanne säger:

   Formel 1-körningar vet jag hörs på en mils avstånd. Bodde så nära Monzabanan i Italien. 🙂

   Jag ställer mig nog inte vid operahuset.

 5. Tredje bilden – vilket himla vackert skyltfönster!

 6. Anna säger:

  Det ser verkligen otroligt somrigt och skönt ut! Lyllos dig, vi har ju inte ens en riktig vinter här denna jul! 🙂

  Har du hittat de där fantastiska övergångsställena där man går från alla håll och på diagonalen tvärs över George Street?

  Tips om nyårsafton – ta med en filt och picknick och ta en plats på gräset intil bron på _motsatta_ sidan Operahuset, men hitta din plats tidigt för det brukar bli fullt! Där nere på gräset vid bron har man perfekt utsikt över fyrverkerierna (som avfyras från bron bla) och operahuset och man får del av ett fantastiskt folkliv. 🙂

  • Susanne säger:

   Har hört om den gröna julen och det är ju bättre än kall och snörik jul tycker ju jag förstås bara för att jag avskyr kylan.

   Vet inte riktigt vilken korsning på George Street du menar, men jag har gått hela gatan från norr till söder och tvärtom ett par gånger så jag borde ha sett den. Min son bor söderut på gatan.

   Tack för tips inför nyår. Vet nog vilken plats du menar för jag var ju där när jag gick över bron. Då var det inte så mycket folk. Bradfield Park, eller hur? Har laddat ner en app (Sydney NYE) där man får tips på utsiktsplatser och allt möjligt inför nyår.

   • Anna säger:

    Hoppas du fick ett minnesvärt firande!
    Jag firade NYE 2000 där i Bradfield Park, jag bodde på Carabella St uppe i Kirribilli så det var mitt ”Sunday afternoon hangout” att ta en filt, en bok och lägga sig på gräset och bara njuta. 🙂 men just på nyårsafton var det ju liite lite stökigare där (liksom på ”Anzac Day”). 🙂

    Google/Wikipedia upplyser: ”George and Druitt Streets (with one of the corner blocks being the Sydney Town Hall) is a pedestrian scramble”, det är lite fascinerande att se så jag hoppas den finns kvar! 🙂

    • Susanne säger:

     Aha, är det där. Då är den nog inte kvar fast folk beter sig som om den fanns kvar. Övergångsställena är placerade där de ”ska” vara, men det blir grönt för alla samtidigt och då går folk på snedden.

     Tänkte annars på övergångsställena vid Central där både de och gatorna är så sneda att det tar en evighet att korsa gatorna.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.