Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 3 i Sydney: Djurliv

När jag skriver det här inlägget är det egentligen dag 4, dvs. söndagen den 8 december strax efter sju på morgonen, men eftersom det hos dig i Sverige ännu är lördag och jag inte fick upp några bilder från igår (jag somnade i stället), får du dem nu.

Jag gjorde ett besök på Australian Museum, Sydneys äldsta museum, där jag började med utställningen om ursprungsinvånarna, aborigins. Mycket finns också att lära inom naturvetenskap, speciellt om mineraler och Australiens fauna. Följer du mig på Instagram , kunde du se två skelettbilder jag la upp där. På en avdelning hittade jag mitt bland alla uppstoppade djur också ett fåtal levande, t.ex. den här sötvattenskrokodilen som sneglade lite misstänksamt på mig. Den andra bilden tog jag däremot vid Darling Harbour och visar en ibis-fågel. Det kryllar av sådana i de parker jag än så länge hunnit besöka. Eftersom jag fick reda på vilken sorts fågel det var först när jag gick runt på Australian Museum, publicerar jag den här.

Sötvattenskrokodil på Australian Museum Ibis i Darling Harbour