Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 5 i Sydney: Royal Botanical Gardens

Igår besökte jag den mycket vackra Royal Botanical Garden, som ligger på en udde öster om operahuset. Jag missade den fria guideturen med 10 minuter men lyckades stöta på den lilla gruppen efter en stund och anslöt mig till dem. Jag bytte några ord med guiden och när jag nämnde jag var från Sverige, berättade han att han följde tv-serien Bron och tyckte väldigt bra om den.

Guiden

Guiden berättar om macadamiaträdet och visar dess nötter.

Gräsväxt

Jag minns inte vad det här gräset heter men däremot att det överlever gräsbränder.

Eucalyptusträd

Ett av många olika sorters eucalyptusträd.

Wollabiträd

Det här wollabiträdet anses vara ett dinosaurieträd och upptäcktes i Blue Mountains på 1970-talet.

Araucariaträd

Jag har endast stött på araucaria i Chile förut och visste inte att det fanns så många arter även i Australien.