Dag 6 i Sydney: Free Walking Tours

Idag tog jag ytterligare en guidad tur, nu i centrum av Sydney. Guidningen annonseras som gratis, men när den är slut blir man uppmanad att ge så mycket dricks som man tycker turen var värd. Och förstås får de in pengar.

Även om jag inte förstod precis allt så hade jag stor behållning av berättelserna vi fick höra. Drygt tre timmar varade vandringen genom de centrala delarna. Eftersom temperaturen idag tangerade trettio grader var det ganska svettigt och jag var ganska trött efter att ha vandrat runt totalt nästan sex timmar. De här guidade promenaderna verkar finnas lite varstans i världen och visst är det ett bra sätt att lära känna en stad.

Guiden

Guiden på George Street innan promenaden börjar.

Guiden

Guiden berättar om alla fågelburar som hänger här i den lilla gränden.

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 6 i Sydney: Free Walking Tours

 1. Sven Larsson säger:

  jag har faktiskt aldrig varit med på en sådan här guidad tur, jag har letat mig runt istället på egen hand och säkert missat saker och hittat andra 🙂 Har du hunnit bort om till Darling Harbour än?

  • Susanne säger:

   Jo, även jag brukar oftast ströva runt på egen hand, men jag såg den här turen och tänkte att det var ju ett bra tillfälle att lära sig lite mer.

   Darling Harbour har jag hunnit med och även publicerat ett inlägg från. Men det kommer mer.

 2. Jo, så var det i Edinburgh också. Den fria turen slutade med att man fick lämna det bidrag/dricks man tyckte att det hela var värt. Antagligen får de in mer pengar på det sättet, för vid det laget har man ju börjat gilla den sympatiska guiden. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.