Bilder från Eslöv och övriga världen

Flyg över The Great Barrier Reef

Sitter just nu och väntar på att klockan ska bli dags att åka till flygplatsen och passar på att få upp några fler foton från Whitsundayområdet.

Julafton var vi ju uppe i ett litet plan och flög nästan två timmar över Stora Barriärrevet. Här kommer några bilder från flygturen, speciellt till Pumita som tycker om havets färgskiftningar. I första bilden ser du stråk av alger som dock inte är av det giftiga slaget, tillsammans med vita strimmor efter båtarna. I de följande fyra bilderna ser du ön Whitehaven där vi badade på lillejulafton. Den del vi badade på ser du i den fjärde bilden. Det är inte vanlig sand på stranden utan kisel som inte drar åt sig värmen utan är sval och behaglig att gå på. Du ser väl hur vit den är? Det blev alltså en vit jul för oss.

Och i de två sista bilderna syns korallreven. Mellan två rev finns en havsström som avtecknar sig med ett mörkare stråk mellan två olika rev. Du ser strömmen tydligt i den näst sista bilden.

Alger och båtar Whitehaven Whitehaven

 

Whitehaven Utsikt från flygplanet över Whitehaven Korallrev från flygplanet Korallreven från flygplanet