Hundra hus 2013: Finger Wharf i Woollomooloo, Sydney

Raka motsatsen till Kings Cross är Woolloomooloo, där den här byggnaden ligger på en pir rakt ut i en bukt i nordöstra Sydney, Finger Wharf. Här var restaurangborden fullsatta av människor i fina kläder och några kostymklädda män stod utanför språkande i sina mobiler. De såg väldigt upptagna ut. Vad jag förstått stod det en del strider om det här området för ett par år sedan då man ville riva och bygga nytt i den då förfallna stadsdelen. Invånarna protesterade och man lät i stället rusta upp området varpå det blev för dyrt att bo här för dem som ville bo kvar. Sven vet kanske bättre besked än jag?

Den blå restaurangbyggnaden Den blå restaurangbyggnaden

Hus 95 i Hundra hus 2013

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Hundra hus 2013: Finger Wharf i Woollomooloo, Sydney

 1. Sven säger:

  tyvärr får jag göra dig besviken, Susanne, för om detta ämne har jag ingen information, men jag kan väl lägga till lite ”oooooooooooo” för att fortsätta på de många o’n som finns i namnet på orten. =)

 2. Jah Hollis säger:

  Det ser ju ganska fint och livligt ut tycker jag, blev kanske bättre att man gjorde som man gjorde. Striderna om rivning eller upprustning verkar vara desamma världen över. Lite lustigt att Woolloomooloo kom på tapeten när vi diskuterat det här med orter med dubbla o:n i. Såg faktiskt ett inlägg på Instagram från just Woolloomooloo häromdagen.

  • Susanne säger:

   Jo, det är ett namn som man kommer ihåg, fast jag fick kolla stavningen innan jag skrev. Det ska ju vara dubbelt L på ett ställe också.

 3. Anna säger:

  Men, vilka roliga hattar de hade, sällskapet närmast i bild på sista bilden! 😀

  Tack förresten, för att du delar med dig av fina bilder från Sydney med omnejd (och mer!). 🙂

  • Susanne säger:

   Jo, hattarna tittade jag lite extra på och fick det till att de firade jul på något sätt. Bilden tog jag ju precis före julhelgen.

   Tack för att du tittar in och kommenterar. Fast jag trodde först att du var en annan Anna, men du är ju en annan blog i stället. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.