Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Katolska kyrkan i Lund

I augusti var jag i Lund och fotograferade en del hus som jag fram tills nu inte haft tid att redigera. Här kommer tre bilder på katolska kyrkan i Lund. Jag vet inte speciellt mycket om den, men ser ju att den byggdes 1986. Fast jag har i alla fall ett personligt minne från den. En påsk för flera år sedan hade jag besök av släktingar från Italien och fick leta upp den här kyrkan för det var ju alldeles tvunget med ett gudstjänstbesök i påsktid. Jag följde med av ren nyfikenhet. Kyrkan var fullsatt och det var svårt att  hitta plats. Och trots att predikan hölls på svenska så var mina italienska gäster mycket nöjda med sitt kyrkobesök.

Cyklist på väg mot katolska kyrkan Entrén till katolska kyrkan Katolska kyrkan vid Stora Tomegatan

Tänker på dem i Italien extra mycket just nu, för i kväll, mitt i packningen, fick jag ett meddelande om att min svärmor avlidit. Tårarna trillade, och trillar ännu, trots att jag visste att det var dags för henne att lämna livet. I slutet på oktober var jag där för att fira hennes 91-årsdag. Det var sista gången. En gång för många år sedan skrev jag en text om henne. Jag läser den igen och tårarna flödar …

En av de sista bilderna jag tog på henne var den här, för knappt ett år sedan.

Hus 69 i Hundra hus 2013