Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Medborgarhuset i Eslöv

De här bilderna tog jag i måndags, dagen innan jag lämnade Eslöv. På flyget mellan Kastrup och Singapore redigerade jag dem och  nu äntligen kommer de upp. Medborgarhuset har jag berättat mycket om i flera tidigare inlägg, så jag har nog inte så mycket nytt att berätta. Arkitekt var Hans Asplund och huset stod efter en lång byggnadstid klart år 1957. Det är kulturminnesmärkt och har fått pris av EU.

Medborgarhusets höghusdel från Återvändsgränd Medborgarhusets höghusdel från Återvändsgränd Medborgarhusets låga del Mot kyrkan Medborgarhusets entrédel Medborgarhuset från Sallius park

Det här inlägget skriver jag medan jag äter en mycket kontinental frukost i Sydney. Klockan är här ca 7.30 och jag har varit vaken sedan kl. 4. Den där jetlagen har ställt till det på ett konstigt sätt för mig så att jag är väldigt tidig på morgnarna. Underligt, tycker jag, som inte alls brukar vara speciellt morgonpigg. Nåja, det för med sig att wifi-nätet är lite mindre belastat och att jag kan lägga upp sådana här tunga inlägg.

Hus 72 i Hundra hus 2013