Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Sydney Opera House

Med den här fantastiska byggnaden avslutar jag nu årets serie med Hundra hus. Av alla som anmälde sig i början på 2013 återstår nu endast jag och två till: Anki i Norrköping och Jah Hollis i Malmö. Tack för tt ni deltog till slutet och visade så många intressanta hus från era hemstäder. Själv for jag ut i världen och har visat hus från olika delar av Sverige, från Italien och nu senaste månaden från Australien.

Sydney Opera House skulle jag tro är Sydneys mest fotograferade byggnad och även mest kända. Arkitekten var den danske arkitekten Jørn Utzon, som avgick innan byggnaden blev invigd 1973. Kakelplattorna tillverkade av Höganäs Keramik.

Härifrån sköts det fyrverkeripjäser under nyårsafton 2013, vilket man inte gjort sedan 2000.

Sydney Opera House och ett eucalyptusträd Trappan till Sydney Opera House En del av taket på Sydney Opera House Sydney Opera House från kajen vid Opera Bar Sydney Opera House från en utsiktsplats vid The Rocks Sydney Opera House från andra sidan bron Sydney Opera House från Harbour Bridge Sydney Opera House från Harbour Bridge En man mot en del av taket på Sydney Opera House

Hus 100 i Hundra hus 2013