Hundra hus 2013: Valpen

Kvarteret Valpen i centrala Eslöv har efter en lång process fått klart för inflyttning. Under hösten har lägenheterna i de tre höghusen fått sina nya hyresgäster. Intill byggs också nya lägenheter i radhus som ska stå klara nästa år. Det är vårt kommunala bostadsföretag ebo som byggt och nu hyr ut lägenheter som snabbt blev uppbokade.

I det här kvarteret låg förut min första skola, Byskolan, där jag gick från första till femte klass. Jag bodde i en gammal rivningsfastighet precis norr om området, på det som nu är Coops stora kundparkering.

De här bilderna redigerade jag på vägen mellan Köpenhamn och Singapore, på flyget alltså. Jag hade gott om tid för om jag minns rätt tog det tolv timmar. Ja, och sen fick jag ju vänta lite i Singapore innan jag tog nästa flyg till Sydney. Kan du gissa hur många timmar effektiv tid den resan tog?

Låghusdelen på kvarteret Valpen Höghusdelen i kvareteret Valpen

Höghusdelen i kvareteret Valpen Höghusdelen i kvareteret Valpen

Hus 70 i Hundra hus 2013

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Hundra hus 2013: Valpen

 1. Sven Larsson säger:

  *hehe* resan är låååång, men nu är du där =) och du slipper stormen som ska dra in här i Skåneland idag. Ser fram emot massor av trevliga foton från ”hemorten” 🙂

  • Susanne säger:

   Det kommer säkert många bilder. Problemet är dock att få upp dem för nätet är överbelastat av en massa ungdomar på stället jag bor på.

 2. Jah Hollis säger:

  Fint att Eslöv får lite fin bebyggelse så att man kan locka till sig folk som vill bo där nu när det är trångt om saligheten på många andra ställen runt om i länet. På tal om att flyga långt så har jag en god vän som under många år jobbade på båtar som gick jorden runt. Det var inte ovanligt att han fick göra 20-timmarsresor med flyg när han skulle mönstra på och av. Inga nöjesresor direkt vad jag förstått. 🙂

  • Susanne säger:

   Jo, det börjar byggas en hel del i stan. De här lägenheterna är lite dyra, men ändå blev de uthyrda på en gång så bostadsbristen är ganska stor.

   Det värsta med sådana här resor är väl att det tar sådan tid att komma in i rätt dygnsrytm. Ännu har jag inte fixat det fullt ut. Fast jag tror det blir lättare när jag åker åt andra hållet igen.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.