Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Valpen

Kvarteret Valpen i centrala Eslöv har efter en lång process fått klart för inflyttning. Under hösten har lägenheterna i de tre höghusen fått sina nya hyresgäster. Intill byggs också nya lägenheter i radhus som ska stå klara nästa år. Det är vårt kommunala bostadsföretag ebo som byggt och nu hyr ut lägenheter som snabbt blev uppbokade.

I det här kvarteret låg förut min första skola, Byskolan, där jag gick från första till femte klass. Jag bodde i en gammal rivningsfastighet precis norr om området, på det som nu är Coops stora kundparkering.

De här bilderna redigerade jag på vägen mellan Köpenhamn och Singapore, på flyget alltså. Jag hade gott om tid för om jag minns rätt tog det tolv timmar. Ja, och sen fick jag ju vänta lite i Singapore innan jag tog nästa flyg till Sydney. Kan du gissa hur många timmar effektiv tid den resan tog?

Låghusdelen på kvarteret Valpen Höghusdelen i kvareteret Valpen

Höghusdelen i kvareteret Valpen Höghusdelen i kvareteret Valpen

Hus 70 i Hundra hus 2013