Skyltsöndag: Gå inte på revet!

En skylt jag fotograferade på Stora Barriärrevets ponton. Tyvärr var det de som inte hade studerat skylten utan blev tillsagda när de stod på de känsliga korallerna. Detta är ett tidsinställt bidrag till Pumitas skyltsöndag.

Förbud att gå på korallerna

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

11 Responses to Skyltsöndag: Gå inte på revet!

 1. Pumita säger:

  Jag blir så fruktansvärt arg när jag läser och ser sånt här. Det borde vara en självklarhet att inte skada korallen, ungefär som att man inte slänger ner slantar från en bro vid Iguazúfallen (trots skyltning låg det hundratals på ett grunt ställe). Jag gick till och med förbi några som plockade fram mynt så jag hade lust att skrika: ”Det är ingen j**la önskebrunn, åk till Disney World istället!” men jag bet ihop och sa inget för då hade jag kanske åkt i med huvudet före. 🙁

  • Susanne säger:

   På vår båttur hade de dessutom en ganska lång genomgång av förhållningsregler där det bl.a. påpekades att korallreven var känsliga och inte fick beträdas eller plockas. Fast alla kanske inte förstod engelska. Under timmarna på pontonen gick båtar runt bland de som snirklade och jag såg att de fick säga till ett par gånger. Vad jag förstod av den information vi fick när vi gick ner i ”u-båten” var att just det här revet mår bra, vilket inte är fallet med alla. En del av kostnaden för båtturen går till forskning om reven, vilket jag tycker är väl värt att betala för.

 2. Stare Ström säger:

  Jag instämmer i er indignation. Att man inte fattar hur känsligt det är att bryta koraller!

  För övrigt har jag nu kollat genom dina bilder. Vilken härlig resa du är ute på! Men hur hinner du med att redigera och lägga upp bilder?!
  Gott nytt år!

  • Susanne säger:

   Det är ju kul att lägga upp bilder och text när jag har allt så färskt. När jag kommer hem är det inte lika klart och tydligt längre. Och det blir ju alltid perioder när jag har tid för bilderna när jag är på resande fot. Satt bl.a. på min långa tågresa och redigerade foton. Till det behövs ingen uppkoppling.

 3. Anna säger:

  Superviktigt..men du det är ju ändå liksom så exotiskt med sådana skyltar..
  Det är verkligen en upplevelse för livet du är med om just nu..lyckliga du!!

 4. llhertz säger:

  Ja här är det väl riktigt bra att det finns förbudsskyltar och vaktpersoner som säger ifrån.
  Vilken fantastisk upplevelse bara att se den skylten på plats 🙂 Och vilken helt underbar resa du gör så här mitt i midvintern hemma. Förstår att du njuter i fulla drag.
  Passar på att sända dig en lite försenad julhälsning och en önskan om ett gott 2014!

 5. Skulle SÅ gärna se den där skylten med egna ögon. Och revet med fiskarna, förstås …
  Hoppas du haft en trevlig skyltsöndag!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.