Dag 29: Street Art i Melbourne

Nyårsdagens kväll klev vi på nattåget mot Melbourne. Vi satt upp hela natten och försökte sova så gott vi kunde i det fullsatta tåget och det lyckades väl inte så där väldigt bra. Redan klockan fyra i morse fick vi kliva av i Albury där vi fortsatte med buss ungefär fyra timmar innan vi på morgonen anlände till Southern Cross Station i Melbourne. Efter att ha lämnat vårt bagage på hotellet femton minuters promenad därifrån promenerade vi omkring i Melbourne i väntan på att rummet skulle bli tillgängligt klockan 15. Det var dryga timmar eftersom vi var så trötta, men vi tog oss i alla fall till några kvarter vid Hosier Lane där alla väggar var målade med graffiti av allehanda slag. Detta är några av bilderna jag tog. Speciellt de sista graffitimålningen gillar jag.

Soptunnor med graffiti Man i prång omgiven av graffiti Två pojkar leker i en gathörn med graffiti Vägen ut omgiven av graffiti Graffiti med porträtt av Frida Kahlo

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

11 Responses to Dag 29: Street Art i Melbourne

 1. Känns lite too much för min del.

  • Susanne säger:

   Hmm, då ska du nog inte besöka Melbourne. Här är fullt av målningar överallt. Fina sådana. Och väldigt modern arkitektur. Stan är känd för sin street art.

 2. Pumita säger:

  Ja, det är ju Frida ku! Gillas skarpt! 🙂

 3. Sven Larsson säger:

  Bor ni på King Street?
  hoppas ni hinner med att se en del i alla fall trots att ni inte har så många dagar på er i Melbourne. När bär det hem till Eslöv då?

  • Susanne säger:

   Nej, på A’Becket Street på ett ganska nytt hotell i en studio med möjlighet att laga mat i ett litet kök. Perfekt ställe och det bästa under hela tiden i Australien.

   Tyvärr tar det slut på onsdag kväll då flyget lyfter mot Peking. Hemma den 9/1 tror jag.

 4. Linnéa säger:

  Oj, vilka läckra bilder! Gott Nytt år till dig Susanne. Nu när jag blir mer ledig så ska jag följa din blogg lite bättre och inte bara köra teman.

  • Susanne säger:

   Tack Linnéa! Har förstått att du haft fullt upp med jobb på sistone. Försökte komma in på din sida precis efter jul, men blev nekad tillträde.

 5. rajson säger:

  Jösses här får man verkligen en överdos av det goda!
  God fortsättning på det nya året!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.