Dag 31: Moonlit Sanctuary

Igår, lördag, var vi iväg hela dagen på en utflykt mot Phillip Island. Det blev många stopp på vägen och de här bilderna är från ett av dem. Från Moonlit Sanctuary, där man tar hand om inhemska djur som också visas för allmänheten. Målet är vad jag förstår att släppa dem fria, men alla kan man inte släppa ut igen. Det gäller t.ex. den utrotningshotade Tasmanian Devil, som riskerar att bli sjuk. De flesta djur går lösa i parken som är ganska vidsträckt. Man kan mata Wallabies och kängurur, klappa koalor och pytonormar om man vill. Håll musen över bilderna nedan så ser du vad det är för djur – om du nu inte visste det sedan förut förstås.

Till solnedgången strax före nio på kvällen kom vi fram till vårt egentliga mål: en av stränderna på Phillip Island, där det varje kväll när tidvattnet drar in kommer en stor samling små pingviner upp till sina bon. Det kallas för Penguin Parade och många människor kommer dit varje kväll för att bevittna hur pingvinerna går upp i långa rader. Det är förbjudet att fotografera eftersom ljus stör pingvinernas känsliga ögon och därför har jag inga bilder därifrån, även om jag i stort sett aldrig använder blixt. Det var i vilket fall som helst en fantastisk upplevelse att se dessa små pingviner på bara ett par decimeters längd knata upp på stranden och sedan vidare upp i gräs och buskage. Man kom väldigt nära dem.

Jag fick också chansen att flyga helikopter över Phillip Island och ännu en ö: Churchill Island. Även om turen var kort och det småregnade lite, så var det mäktigt att se landskapet från ovan.

Vombat Wallaby Tasmanian Devil Känguru Känguru Känguru Dingo Pytonorm Koala

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Dag 31: Moonlit Sanctuary

  1. Sven säger:

    tack för att du la in bildtexter Susanne, annars hade jag inte klarat av vad det är för djur *hihihi* Hur lång var turen till Phillip Island? Jag har själv funderat på att hoppa på en sådan tur, antingen till Phillip Island eller The Great Ocean Road, men mitt problem är att jag inte pallar sitta i buss/bil så länge som det verkar ta.

  2. Susanne säger:

    Vi blev hämtade strax före 11 på förmiddagen vid hotellet och gjorde sedan en mängd stopp på väg till pingvinerna, dit vi kom ca 20.30. Tillbakafärden till Melbourne var den som var längst, från ca kl 22 till 24. Alla stoppen på väg ut var inte så bra men just den här djurparken gillade jag. Vi var dessutom på ett koalacenter som var väldigt fint med långa promenadstigar. Tyvärr så stressas det alltför mycket på sådana här guideturer så jag hann inte gå runt så mycket som jag skulle velat. Glömde ändå tiden och kom förstås för sent till bussen, där de tittade lite snett på mig. Den tur vi tog gick i en liten buss med ca 24 passagerare och en kunnig guide/chaufför.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.