Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 31: Moonlit Sanctuary

Igår, lördag, var vi iväg hela dagen på en utflykt mot Phillip Island. Det blev många stopp på vägen och de här bilderna är från ett av dem. Från Moonlit Sanctuary, där man tar hand om inhemska djur som också visas för allmänheten. Målet är vad jag förstår att släppa dem fria, men alla kan man inte släppa ut igen. Det gäller t.ex. den utrotningshotade Tasmanian Devil, som riskerar att bli sjuk. De flesta djur går lösa i parken som är ganska vidsträckt. Man kan mata Wallabies och kängurur, klappa koalor och pytonormar om man vill. Håll musen över bilderna nedan så ser du vad det är för djur – om du nu inte visste det sedan förut förstås.

Till solnedgången strax före nio på kvällen kom vi fram till vårt egentliga mål: en av stränderna på Phillip Island, där det varje kväll när tidvattnet drar in kommer en stor samling små pingviner upp till sina bon. Det kallas för Penguin Parade och många människor kommer dit varje kväll för att bevittna hur pingvinerna går upp i långa rader. Det är förbjudet att fotografera eftersom ljus stör pingvinernas känsliga ögon och därför har jag inga bilder därifrån, även om jag i stort sett aldrig använder blixt. Det var i vilket fall som helst en fantastisk upplevelse att se dessa små pingviner på bara ett par decimeters längd knata upp på stranden och sedan vidare upp i gräs och buskage. Man kom väldigt nära dem.

Jag fick också chansen att flyga helikopter över Phillip Island och ännu en ö: Churchill Island. Även om turen var kort och det småregnade lite, så var det mäktigt att se landskapet från ovan.

Vombat Wallaby Tasmanian Devil Känguru Känguru Känguru Dingo Pytonorm Koala