Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 32: Spårvagnar i Melbourne

Idag blev det faktiskt inte mer än två bilder som fastnade på minneskortet. Båda från en tur jag gjorde med gratisspårvagnen nummer 35, City Circle, runt CBD (=Central Business District), dvs de centrala delarna av Melbourne. Hälften av dagens bilder får du se här tillsammans med två andra inte lika aktuella.

Inifrån spårvagnen

Här ser du en bild jag tog första dagen i Melbourne då jag fångade en av City Circles gamla spårvagnar.

City Circle

I Melbourne går spårvagnar på många gator och då ska de förstås samsas med andra fordon. Det har fått till följd att bilister har en speciell sorts högersväng, en s.k. hook turn. Det innebär i korthet att bilen kör som i en krok för att undvika att störa spårvagnstrafiken i mitten av gatan. Nedanstående bild fångade jag i fredags då två bilar från var sitt håll gjorde en hook turn. De två bilarna står alltså stilla i korsningen efter att ha lagt sig till vänster och väntar på grönt innan de kör vidare åt höger. I min bild har de precis börjat köra till höger. Läs mer om hook turns i Melbourne på den här sidan där det också finns en film som visar hur man gör. Bra att veta om du någon gång kommer till Melbourne i bil.

Två bilar i mitten av en gatukorsning

Och anledningen till att det inte blev så många bilder idag? Jo, jag tvättade hela förmiddagen och när jag äntligen kom ut och tog spårvagnen så började det regna och lusten att gå runt i tunna kläder i blåst och regn var inte speciellt stor. Vädret här är verkligen inte så varmt som i Sydney där mina tjockare kläder ligger kvar. Tidigt i morgon tar vi tåget tillbaka dit och det ska bli skönt.