Dag 36: Beijing Airport

Det här inlägget försökte jag publicera när jag satt och väntade på flyget till Köpenhamn, men flygplatsens wifi trilskades med mig så det får bli nu när jag redan är hemma.

Flyget från Sydney till Beijing gick med China Air och det var nog den värsta flygning jag varit med om. Vindarna var hemska och vi fick tillsägelse att sitta stilla i flygstolarna under i stort sett hela resan som varade ca tio timmar. Toalettbesök skulle undvikas i största möjliga mån och serveringen av mat blev framflyttad flera gånger. Hade det inte varit för att vi satt fastspända så hade vi nog hoppat upp och ner ganska rejält i stolarna. Jag som mycket sällan i mitt liv varit flygrädd, var faktiskt ett tag rejält rädd. Förstås blev det inte mycket sömn heller så jag var ganska trött när vi kom fram till Beijing klockan fem på morgonen, lokal tid.

På Beijings flygplats hade jag hela tio timmar till förfogande innan nästa plan skulle ta mig till Köpenhamn. Eftersom man kan få ett tillfälligt visum för att åka utanför flygplatsen hade jag tänkt göra det, men insåg när vi kom fram att jag var alltför trött för att promenera omkring i en okänd miljö utan att kunna språket, så jag letade upp någonstans på flygplatsen där jag kunde sova en stund. I andra bilden ser du vad jag hittade: tio små bås omgivna av glas och bambuväxter. Inuti varje bås stod en vilstol där man kunde lägga sig och försöka sova. Underbart, när man som jag suttit upp i ett skakande flygplan i tio timmar. Jag lyckades somna in och sov väl ca en timme innan jag vaknade av att jag frös något gruvligt. Och det var kallt i Beijing, minus nio grader ute och inne på flygplatsen var det också rejält kallt. Jag hade plockat på mig alla tjocka kläder jag hade med mig på resan och hade ovanpå underkläderna linne, t-shirt, tjockare långärmad tröja inköpt i Melbourne, tunnare långärmad tröja inköpt i Sydney, kavaj, regnjacka, jeans och ett par ugg-skor jag också köpt i Sydney. De skorna räddade i alla fall mina fötter från den värsta kylan.

Ett kinesiskt hus på flygplatsen. Bås med vilstolar Flygtornet Inifrån flygplatsen ut mot flygplanen. Restaurang på flygplatsen.

Efter min långa väntan i Beijing kunde jag till sist kliva på ett SAS-plan som på ytterligare ca tio timmar tog mig till Kastrup där jag landade igår kväll.

Publicerat i Australien 2013-2014 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

8 Responses to Dag 36: Beijing Airport

 1. Välkommen hem igen! Den lät inget vidare den där flygturen. Jag är inte heller flygrädd , men man blir ganska liten och utsatt när man skumpar runt ovanligt mycket. Fint med de där båsen sedan. Har inte sett dem på Beijing flygplats utan brukar gå till några andra vilfåtöljer i en vinge någonstans, men det här låter ju bättre. Får titta efter dem om jag ska dit igen.

 2. Sven säger:

  Kan inte komma ihåg vad de kallar UGG folk i Australien men de har ett eget namn 🙂 Hörde på radio Triple J i morse om en som skulle spendera helgen med att gräva en grop i sin trädgård, plasta in hålet och fylla det med vatten. Han hade 38 grader varmt just då och det skulle bli varmare i helgen 🙂 och så åker du hem till DETTA vädret!! 🙂

 3. BP säger:

  Välkommen hem! Ja efter den mardrömsresan hoppas jag att du slängde dig i ett 42 grader varmt bad. Om du gjorde det somnade du säkert bums… tills vattnet blev kallt.
  Du prickade hemkomsten rätt fast fel. Det ska nämligen bli rejält kallt de närmaste dagarna. Men du har ju många varma minnen att leva på som tur är.
  Fantastiska bilder förresten:-)

  • Susanne säger:

   Njae, det blev faktiskt bara en snabbdusch innan jag stupade i säng. Hade nog ingen lust att vakna alldeles ”leabruten” igen.

   Och tack för fina ord om bilderna! 🙂

 4. Anki säger:

  Vilken resa du har gjort – välkommen hem igen! Har följt dig genom bloggen, men har inte kommenterar allt… men måste bara säga… Så många helt fantastiska bilder!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.