Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 36: Beijing Airport

Det här inlägget försökte jag publicera när jag satt och väntade på flyget till Köpenhamn, men flygplatsens wifi trilskades med mig så det får bli nu när jag redan är hemma.

Flyget från Sydney till Beijing gick med China Air och det var nog den värsta flygning jag varit med om. Vindarna var hemska och vi fick tillsägelse att sitta stilla i flygstolarna under i stort sett hela resan som varade ca tio timmar. Toalettbesök skulle undvikas i största möjliga mån och serveringen av mat blev framflyttad flera gånger. Hade det inte varit för att vi satt fastspända så hade vi nog hoppat upp och ner ganska rejält i stolarna. Jag som mycket sällan i mitt liv varit flygrädd, var faktiskt ett tag rejält rädd. Förstås blev det inte mycket sömn heller så jag var ganska trött när vi kom fram till Beijing klockan fem på morgonen, lokal tid.

På Beijings flygplats hade jag hela tio timmar till förfogande innan nästa plan skulle ta mig till Köpenhamn. Eftersom man kan få ett tillfälligt visum för att åka utanför flygplatsen hade jag tänkt göra det, men insåg när vi kom fram att jag var alltför trött för att promenera omkring i en okänd miljö utan att kunna språket, så jag letade upp någonstans på flygplatsen där jag kunde sova en stund. I andra bilden ser du vad jag hittade: tio små bås omgivna av glas och bambuväxter. Inuti varje bås stod en vilstol där man kunde lägga sig och försöka sova. Underbart, när man som jag suttit upp i ett skakande flygplan i tio timmar. Jag lyckades somna in och sov väl ca en timme innan jag vaknade av att jag frös något gruvligt. Och det var kallt i Beijing, minus nio grader ute och inne på flygplatsen var det också rejält kallt. Jag hade plockat på mig alla tjocka kläder jag hade med mig på resan och hade ovanpå underkläderna linne, t-shirt, tjockare långärmad tröja inköpt i Melbourne, tunnare långärmad tröja inköpt i Sydney, kavaj, regnjacka, jeans och ett par ugg-skor jag också köpt i Sydney. De skorna räddade i alla fall mina fötter från den värsta kylan.

Ett kinesiskt hus på flygplatsen. Bås med vilstolar Flygtornet Inifrån flygplatsen ut mot flygplanen. Restaurang på flygplatsen.

Efter min långa väntan i Beijing kunde jag till sist kliva på ett SAS-plan som på ytterligare ca tio timmar tog mig till Kastrup där jag landade igår kväll.