Så blev mitt år 2013

Precis som tidigare år gör jag en liten sammanfattning av året som gått genom att presentera en bild för varje månad. Ingen av bilderna har tidigare publicerats, varken här eller i något annat sammanhang.

Gata i Milano med julbelysningÅret inledde jag i Italien och stannade längre än jag brukar eftersom min äldste son var på väg till Sydney och jag ville vinka av honom på flygplatsen. En av de första dagarna åkte vi till Milano och han visade mig delar av staden som jag tidigare inte sett. Den här bilden tog jag ganska sent på dagen under vårt Milanobesök.

Hus i Västra hamnen i MalmöI februari var jag på en av årets många fotografträffar som anordnades av Rei. Bilden här tog jag i Västra hamnen i Malmö.

Valpen i EslövMars var den enda månaden under året som jag faktiskt höll mig hemma i Eslöv utan att besöka någon annan stad. De foton jag tog blev av Eslövshus för att kunna fullfölja min egen utmaning Hundra hus 2013, där även Anki och Jah Hollis lyckades publicera hundra hus. Den här bilden tog jag på den byggnation som pågick (och fortfarande pågår) på kvarteret Valpen. Men inte förrän i december publicerade jag ett inlägg med presentation av husen som här håller på att byggas.

Soldyrkare i HelsingborgI april, en underbart vacker vårdag, anordnade jag genom Reis facebookgrupp Fotografi i Skåne ett besök på Dunkers i Helsingborg där Nick Brandts utställning kunde beskådas. Efter besöket gick vi en runda i hamnen och fotograferade.

Löpare i Albiate, ItalienI slutet på maj for jag ner till Italien för att fira yngste sonen som den tredje juni blev myndig. Den här bilden tog jag när jag till fots återvände från grannbyn efter ett besök hos en väninna. Jag promenerade och sprang inte som den här motionären.

Elefant vid Carlsberg i Köpenhamn I juni blev det ett besök på Köpenhamns Fotofestival med Sven och Björn. Detta är entrén till gamla Carlsbergsbryggeriet där många av utställningarna fanns att se.

Rei tittar på skulptur av GiacomettiI juli anordnade Rei en fotoutflykt till Louisiana i Danmark. Där tittade han väldigt noga på Giacomettis skulpturer. Under månaden var jag faktiskt med på hela tre arrangemang med facebookgruppen Fotografi i Skåne.

Kaknästornet i StockholmI augusti fick jag besök från Italien och vi åkte ett par dagar till Stockholm där vi bl.a. åkte båt runt Djurgården i det soliga vädret. Tidigare under månaden hade jag hunnit med att bl.a. delta på fotoutställningen Linan på Malmöfestivalens andra dag.

Auguste Rodins skulptur "Tänkaren" på WaldemarsuddeI början på september åkte jag för andra gången under året till Stockholm (det blev ett tredje besök i oktober). Även den här gången lyste solen och gjorde promenaderna till en njutning. Ovanstående bild tog jag ute på Waldemarsudde.

Cyklist pausar med sin mobilI slutet av oktober åkte jag till Italien igen för en kort visit. Det blev sista gången jag fick se min f.d. svärmor. Dagen innan jag åkte iväg till Australien, mitt i packningen den tredje andra december, nåddes jag av dödsbudet. Den här cyklisten fotograferade jag vid marknadsområdet i Albiate.

Utsikt mot Malmö från Lomma hamn En solig dag i november gjorde vi i jobbet ett besök i bl.a. Lomma hamn, varifrån man har utsikt mot en stor del av Skånes västra kustlinje.

Harbour Bridge mellan Sydney Opera HouseOch slutligen i december bar det av till Australien varifrån jag publicerade bilder i stort sett varje dag och därmed var det väldigt svårt att välja ut en enda för detta inlägg. Eftersom de mest kända arkitektoniska byggnadsverken i Australien är Harbour Bridge och Sydney Opera House fick det bli den här bilden även om det finns många andra motiv jag fångade under min resa.

Under året är det förstås i december som jag fotograferade som allra mest och även la upp flest inlägg här, hela 61 stycken. En annan period som hade tätt med inlägg var från slutet av januari till början på maj, då jag deltog i Fredrik Wass’ utmaning Blogg 100, vilket innebar att man under hundra dagar i rad skulle publicera minst ett inlägg. Faktiskt fullföljde jag utmaningen. Det lär vara en ny version på gång av Blogg 100 det här året, och jag tror att jag då tänker delta igen.

Publicerat i Tillbakablick och taggad , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

8 Responses to Så blev mitt år 2013

 1. BP säger:

  Det är en fröjd att läsa din årsresumé, förutom f.d. svärmors död då. Du är ju superaktiv i allt och lyckas inte bara ta fantastiska bilder utan även njuta av livet. När hinner du jobba – eller det kanske du inte gör;-)

  • Susanne säger:

   Tackar för fina ord! Hehe, jodå, jobbar gör jag, heltid, och ska dessutom hinna med lite distansstudier på kvartsfart den här terminen också. 🙂

 2. larans säger:

  Välkommen hem och God fortsättning på det nya året!
  Imponerande fotografi- och bloggår du varit med om under 2013.
  Passerar du Lund och Domkyrkoforum så kika in innan den 21:a så finns där en utställning med mina och Rolf Lindströms lundabilder. Per Anders Wallin frågade oss om vi kunde fixa bilder till den utställningstiden som han bokat för Photowalksbilderna, eftersom han inte hunnit arrangera det. Nu ser det ut som de bilderna kommer efter den 21: i stället.

  • Susanne säger:

   Ska försöka komma iväg. Fick ju erbjudande från Per Anders om att ställa ut från den 20/1 och det har jag tackat ja till. 🙂

 3. Gärdsmygen säger:

  Den här kavalkaden gillar jag skarpt! Vilken bra idé. Önskar dig ett gott 2014!

 4. Hej igen! Jag har äntligen tagit mig för att lägga in dig i min RSS-läsare igen så att jag kan följa dina foton på ett bekvämt sätt. Jag saknade dem efter att #Blogg100-feeden försvann men kom mig inte för att göra något åt det men nu har jag gjort det.

  • Susanne säger:

   Kul att du tittade in. Jag följer dig fortfarande via RSS men är fruktansvärt dålig på att kommentera hos andra nu för tiden.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.