Skyltsöndag: Alkoholfritt

Jag undrar om Pumita tagit sitt pick och pack och flyttat för det ligger ett flyttlass allra överst hos henne just nu. Inte har det kommit upp någon skylt om att det är stängt heller, men jag ser att åtminstone Klimakteriehäxan, Hanna och llhertz har skyltat idag så då gör jag det också.

Det är llhertz som gett mig inspiration att välja just den här skylten idag. Tycker det behövs lite motvikt helt enkelt. 😉

Den här bilden tog jag vid Kings Cross i Sydney, men den här typen av skyltar finns lite överallt i staden och i andra städer också för den delen. Alkoholproblemen verkar vara stora, speciellt här i Kings Cross. Alkoholpolitiken tror jag är ungefär som i Sverige, med speciella spritbutiker – dock inte statliga – och alkoholtillstånd på restauranger och barer. När vi på juldagen skulle äta ute på restaurang gick det inte ens att köpa något starkt till maten. Under nyårsfirandet kollades alla väskor efter alkoholhaltiga drycker innan man fick gå in på områdena.

Skylt med förbud mot alkohol

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

20 Responses to Skyltsöndag: Alkoholfritt

 1. BP säger:

  Ja den skylten var ju en rejäl överraskning! Ja inte skylten i sig utan förbudet. Det visste jag verkligen inte. Att de flesta muslimska länder har sådana regler vet man ju, men i Australien. Väldigt konstigt.
  Å att inte ha något att skölja julmaten ner med är väldigt ocivilierad tycker jag;-)

  Du har nog rätt – jag längtar också efter sydligare breddgrader. Men jag har inte en enda semesterdag kvar. Vårt nya semesterår börjar 1 april. Långt dit i 8 minusgrader…

  • Susanne säger:

   För mig trillade det in nya färska semesterdagar redan 1/1, varav en del genast gick åt. Att vänta ända till april verkar mer som ett aprilskämt. 😉

 2. BP säger:

  Glömde ju säga – bortsett från att jag också har skyltat så skrev jag ungefär som du – att Pumita gått i ide;-)

 3. Men Bourbon tycks gå bra???? har dom alkoholfri sån måste det vara en praktfull nyhet!

 4. Sven säger:

  Susanne, nu var du ju i Australien, många, om inte de flesta, restauranger har ju BYO, så det är bara att ta med sig sin vinare dit och dricka. Just Kings Cross är ju lite av ett Red Light District så där kan jag hålla med om att det finns mycket fylle och stora alkoholproblem. Ofta i Australien så heter det ju också, oavsett tid på dygnet att ”it’s beer o’clock”

  • Susanne säger:

   Jo, det där med BYO kände jag ju till, men just juldagen var det tydligen helt kört med även sådant – åtminstone i Airlie Beach.

   ”It’s beer o’clock” kände jag däremot inte till, kanske för att jag inte är speciellt förtjust i öl och i stort sett aldrig dricker det. För mig blir det i stället ”It’s never beer o’clock”. 🙂

 5. llhertz säger:

  Haha det är mycket bra du agerar motvikt så inte skyltsöndagen kantrar alldeles nu när Pumita gått i ide och inte håller ordning på torpet.
  Men vilken väldigt otippad skylt från Australien. Trodde det var ett stort ölland som dessutom gott från att producera söta viner för den inhemska marknaden till att bli stor producent av kvalitetsviner. Kul att få en helt annan sida av Australien och fördomar skjutna i sank 🙂

  • Susanne säger:

   Jo, det var en nyhet också för mig de här förbuden, men som Sven skriver i en kommentar här, så har man ju ”Bring Your Own” som också är en för oss konstig företeelse.

 6. Pumita säger:

  Tanken slog mig… att packa ihop och dra när jag kikade ut imorse. Vissa människor är helt enkelt skapta för vinterväder! 😉 Men jag har haft celebert besök i helgen och drar fram en skylt först nu. 🙂
  Jag har hört att det är många som har svårt att hantera spriten i Australien… din bild är ett tydligt bevis på det. Vaddå Bourbon?! 😉

  • Susanne säger:

   Nej, vinterväder är inget för mig heller. Funderar på om jag ska fly det nästa år också, men till någon plats där man slipper den här förb-de jetlagen. ”Ur led är tiden” är mitt valspråk just nu.

   Tror Bourbon-skylten tillhörde ett hotell, men vilken typ av hotell vet jag inte. 🙂

 7. Pumita säger:

  Ååh, jag glömde!!! Välkommen hem! Läste om dina trapatser och skakig luftfärd tidigare… 🙂

 8. Pumita säger:

  Strapatser heter det förstås. Natti, natti! 🙂

 9. Hanna säger:

  Tycker det är ganska trevligt att se att det är fler som håller hårt i alkoholen, inte bara Sverige. Kan tänka mig att det dricks en del down under, kan inte vara bra med ett land med så många giftiga kryp. Välkommen hem förresten, har kollat in dina bilder lite då och då, vilket äventyr!

  • Susanne säger:

   Jodå, det känns som om jag hann med att både se och uppleva en hel del, så här i backspegeln. Tack för välkomnandet!

 10. Nä men huga – det påminner ju om Finland också – men värre, värre 🙂
  Bilden av skylten är för övrigt sådan man kan se från två vinklar, du vet – jag trodde först det var frågan om en ”synvilla”.

 11. Susanne säger:

  Ja, just det, det såg jag inte förut, att man kan se skylten från två håll. Jag vet ju från vilket håll jag fotograferade. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.