Bilder från Eslöv och övriga världen

Skyltsöndag: Alkoholfritt

Jag undrar om Pumita tagit sitt pick och pack och flyttat för det ligger ett flyttlass allra överst hos henne just nu. Inte har det kommit upp någon skylt om att det är stängt heller, men jag ser att åtminstone Klimakteriehäxan, Hanna och llhertz har skyltat idag så då gör jag det också.

Det är llhertz som gett mig inspiration att välja just den här skylten idag. Tycker det behövs lite motvikt helt enkelt. 😉

Den här bilden tog jag vid Kings Cross i Sydney, men den här typen av skyltar finns lite överallt i staden och i andra städer också för den delen. Alkoholproblemen verkar vara stora, speciellt här i Kings Cross. Alkoholpolitiken tror jag är ungefär som i Sverige, med speciella spritbutiker – dock inte statliga – och alkoholtillstånd på restauranger och barer. När vi på juldagen skulle äta ute på restaurang gick det inte ens att köpa något starkt till maten. Under nyårsfirandet kollades alla väskor efter alkoholhaltiga drycker innan man fick gå in på områdena.

Skylt med förbud mot alkohol